Wat te doen als u een iPhone vindt

Hoewel het verliezen van een iPhone misschien wel een van de ergste dingen lijkt die je vandaag de dag kan overkomen, is het niet het einde van de wereld. Aan de ene kant zijn er tools om het te kunnen lokaliseren, zoals Find My Phone, terwijl we aan de andere kant het grootste deel van de content kunnen terugvinden dankzij iCloud, maar wat als het tegenovergestelde het geval is? Wat kan ik doen als ik een iPhone heb gevonden?

Sinds de release van iOS 7 heeft Apple de beveiliging van onze computers en accounts verbeterd door ze te koppelen aan onze Apple IDs bij het instellen en herstellen van onze computers. Een zeer eenvoudig systeem dat de “zwarte markt” die bestond voor de verloren iPhone en iPad heeft helpen verkleinen. Als u een iPhone of iPad hebt gevonden en niet weet wat u moet doen om de eigenaar te helpen deze te herstellen, geven wij u GRATIS mogelijke oplossingen, afhankelijk van de staat van de apparatuur.

Wat te doen als ik een iPhone heb gevonden

Als de iPhone NIET is uitgeschakeld

De eenvoudigste manier om uit te vinden wie de eigenaar van de iPhone is, is om Siri te vragen. Omdat de iPhone het commando “Hey Siri” niet herkent aan onze stem, houden we de Home-knop ingedrukt om het te activeren en vragen we haar direct “Wiens iPhone is dit?

Als de iPhone goed is geconfigureerd, verschijnt er automatisch een contactkaart met de belangrijkste gegevens van de eigenaar, zoals e-mail of een telefoonnummer dat we kunnen bellen om hem te laten weten dat we hem hebben gevonden.

Als de iPhone is uitgeschakeld

Een van de meest voorkomende dingen is om onze iPhone uit te schakelen, ofwel omdat de batterij leeg is, ofwel omdat iemand hem om een of andere reden heeft uitgeschakeld. Dit is een van de meest gecompliceerde situaties, want er is weinig dat we kunnen doen.

Aan de ene kant kunnen we het beste proberen om het aan te zetten. Niet omdat we iets krijgen zonder de iCloud PIN en wachtwoord, maar omdat het zou werken als de eigenaar ” Zoek mijn telefoon ” activeerde. Een programma dat we kunnen benaderen vanaf een andere iPhone, iPad of Mac waarop het is geïnstalleerd, of zelfs vanaf de website iCloud.com zelf waarmee het is geïnstalleerd:

  • We zullen in staat zijn om onze apparatuur te lokaliseren
  • We kunnen berichten sturen naar de persoon die het gevonden heeft
  • We kunnen de informatie verwijderen, zodat in het geval dat deze niet kan worden teruggevonden, niemand er misbruik van zal maken.

Als laatste optie (en afhankelijk van het land waar u woont) kunt u het inleveren bij de lokale autoriteiten, zodat zij, in het geval dat er aangifte is gedaan voor diefstal of verlies, het model, IMEI en andere gegevens van de iPhone kunnen controleren om het aan de echte eigenaar te geven.

Het is mogelijk dat sommigen van jullie op zoek zijn naar die “Vierde” manier, maar zet jezelf in de plaats van de persoon die die iPhone of iPad verloren heeft, en hoe gelukkig hij zal zijn om het terug te krijgen!