Wat is en hoe te gebruiken iPhone of iPad Verminderde Data Mode

Hoewel de datatarieven tegenwoordig bijna onbeperkt zijn , moeten we het gebruik ervan soms beperken. Ofwel omdat we in een ander land zijn dan het onze en we ons dataverbruik willen controleren tijdens het roamen, ofwel omdat we op het punt staan ons tarief te beΓ«indigen en er nog een paar dagen over zijn om de cyclus opnieuw te beginnen . Zowel iOS 13 als iPadOS bevatten een functie genaamd Verminderde datamodus die ons in staat stelt om niet zoveel data te verspillen bij het gebruik van de telefoon op zowel 4G- als Wi-Fi-netwerken.

In principe is het een vergelijkbare modus als de batterijbesparingsmodus, hoewel deze nieuwe functie de gegevens opslaat door de verbinding te verbreken of de kwaliteit ervan te verminderen:

  • FaceTime vermindert de kwaliteit van videogesprekken.
  • Automatische back-ups of updates van de Fotos app zijn uitgeschakeld.
  • Apple Music, App Store of Podcasts stopt het downloaden van inhoud op de achtergrond of automatisch.
  • Apps van derden laden geen gegevens op de achtergrond en als ze video-gerelateerd zijn, verminderen ze de kwaliteit van de streaming-content.

Hoe gebruik je Reduced Data Mode

Gebruik van gereduceerde gegevensmodus in 4G-netwerken

  • We hebben toegang tot de iOS- of iPadOS-instellingen.
  • We voeren de mobiele gegevens in.
  • Selecteer de mobiele datalijn waarop we de gereduceerde datamodus willen toepassen.
  • We hebben de gereduceerde gegevens van het 4G-netwerk geactiveerd.

Hoe gebruik je Reduced Data Mode op Wi-Fi-netwerken

  • We openen de instellingen van de iPhone of iPad.
  • Voer de Wi-Fi sectie in en klik op de “i” naast het netwerk waarmee u verbonden bent.
  • Eenmaal in de Wi-Fi-netwerkinstellingen activeert u gewoon de gereduceerde datamodus .

Met dit systeem zien we een vermindering van het verbruik van onze data op ons 4G-netwerk of op het Wi-Fi-netwerk waarmee we verbonden zijn . Zo kunnen we nog wat langer genieten van onze internetverbinding. Vergeet niet de spaarstand uit te schakelen zodra de factureringscyclus opnieuw wordt gestart , anders kunt u niet genieten van het volledige vermogen en de kwaliteit van uw videos, liedjes, videogesprekken, enzovoort.