Volledige handleiding voor een perfect gebruik van iBooks

Volledige handleiding voor het gebruik van iBooks

Als je een leesverslaafde bent, weet je dat Apple een eigen e-boekapplicatie heeft, iBooks genaamd. Een platform met een immense catalogus, die ons in staat stelt om te genieten van ons leesmoment waar we maar willen op een zeer comfortabele manier, en met de voordelen van het altijd synchroon hebben van onze boeken.

Vergeet die 900+ paginas boeken in je rugzak te dragen als je op reis gaat, en geniet van alle voordelen die je iPhone of iPad, samen met iBooks, te bieden heeft.

LET OP: Hoe een iBooks bestand te hernoemen

Omdat velen van jullie ons hebben gevraagd naar iBooks , gaan we alle functies en instellingen bekijken, zodat je de ervaring van het lezen van je boeken vanaf je iPhone of iPad volledig kunt aanpassen.

iBooks Guide: Alles wat je moet weten

Welke bestanden worden ondersteund?

Het eerste wat je moet weten is dat iBooks een applicatie is die niet alleen iBooks Author files kan beheren, maar ook ePub, PDF, MP3, AAC audiobooks en audiobooks audible.com, zodat je al je boeken, documenten en audiobooks gecentraliseerd kunt hebben in een enkele applicatie.

Hoe kan ik iBooks downloaden?

Er zijn TWEE verschillende systemen om te genieten van onze digitale boeken in de iBooks applicatie.

 • Aan de ene kant hebben we de iBooks Store. De officiële Apple winkel met duizenden boeken die na het downloaden direct in iBooks worden geopend en in ALLE computers worden gesynchroniseerd.
 • Als we al een digitaal boek hebben dat niet uit de iBooks Store komt met de compatibele formaten. Open het bestand en klik op de share-knop. Er wordt een pop-up menu geopend en we hoeven alleen maar te klikken op de optie “Openen in iBooks”.

Waar worden onze bestanden op een Mac opgeslagen?

Als je een iPhone- of iPad-gebruiker bent, is dit punt niet interessant voor je, omdat ze ALLEmaal gesynchroniseerd zijn met iCloud. Maar als u een Mac-gebruiker bent, wilt u waarschijnlijk weten waar de documenten zich op uw systeem bevinden. Maak je geen zorgen, want hoewel de laatste versie van macOS de route voor het vinden van je boeken en documenten heeft veranderd, hebben we al uitgelegd hoe je het zonder problemen kunt doen.

LET OP: Toegang tot de iBooks-map vanaf uw Mac

Beginnend met iBooks

Zodra u iBooks opent, vindt u een reeks rekken waarop uw boeken of bestanden worden geplaatst. Klik op elk van hen, en het zal onmiddellijk openen en we kunnen beginnen te genieten van het lezen. We kunnen ook de manier waarop we onze boeken willen organiseren of zelfs de manier waarop we ze op het scherm zien, aanpassen.

Presentatie formaat

Zoals we al eerder zeiden is de iBooks homepage een raster waar we de covers van onze boeken zien, maar er is een andere modus, genaamd lijstmodus, waar we de naam van het bestand zien, die we zelfs kunnen aanpassen door onze tutorial te volgen om de naam in iBooks te veranderen.

Sorteer op map

In iBooks kunnen we aangepaste mappen aanmaken waarin we de verschillende bestanden boeken of documenten naar eigen goeddunken kunnen groeperen. Stel je voor dat je de PDFs van je werk wilt laten indelen, of de boeken wilt scheiden per genre of een of andere “must-have” sectie.

Klik op de centrale knop met de tekst “Alle”, om toegang te krijgen tot de verschillende mappen en er zoveel aan te maken als we willen. Eenmaal aangemaakt, keert u gewoon terug naar de hoofdsectie “Alles”, klikt u op de selectieknop, kiest u de documenten of boeken die u wilt en klikt u op verplaatsen naar de map die u wilt.

Personalisatie van onze boeken of documenten

Als het formaat PDF is

Als het document of boek in PDF-formaat is, kunnen we er geen wijzigingen of aanpassingen in aanbrengen. Hoewel Apple ons toestaat om te markeren, te schilderen of te knippen zoals we dat willen.

Als het formaat iBooks of ePub is

In tegenstelling tot PDFs stelt het door iBooks gebruikte formaat ons in staat om verschillende aanpassingen en aanpassingen aan onze boeken te doen, om de lezing aan te passen aan elk van de gebruikers. Ze zitten allemaal in de bovenste balk, waarmee we het kunnen:

 • Voer in de index van het boek in: Waar te zoeken naar de inhoud die we willen, onze markers of de notities die we hebben toegevoegd.
 • Bookmark een pagina voor het geval we die later nodig hebben.
 • Zoek naar woorden of zinnen in het boek.
 • Markeer de teksten die we willen.
 • Aantekeningen maken.
 • Zoek naar de betekenis van een woord:
  • Op een iOS-apparaat: houd het woord ingedrukt en selecteer Consult.
  • Op een Mac: dubbelklik op het woord.
 • Andere interessante instellingen van iBooks, is dat we de ervaring kunnen aanpassen bij het lezen van onze boeken:
  • Aanpassen van de helderheid van het leesvenster.
  • Aanpassen van de lettergrootte voor mensen met zichtproblemen (we herinneren u eraan dat u indien nodig de lettergrootte van ALLE systemen kunt aanpassen).
  • Veranderen van het lettertype.
  • Het aanpassen van de kleur van het papier (wit, sepia, grijs of zwart) om het aan te passen aan het omgevingslicht en niet om het uitzicht te vernietigen.
  • Het activeren van het nachtelijk thema, dat de kleur in zwart of grijs zal zetten, afhankelijk van het tijdstip van de dag.
  • Door het activeren of deactiveren van het scrollen. Oftewel, scrollen naar beneden om verder te kunnen lezen.

Nu weet je alles wat je moet weten over iBooks en zijn geheimen, om de ervaring van het dragen van tientallen boeken op je iPad of iPhone te kunnen personaliseren en ze te lezen wanneer je maar wilt.