Resetten van iPhone X, iPhone XS of iPhone XR RAM

Apple heeft met de komst van iPhone X de fysieke knop van de iPhone verwijderd. Een verandering die doorgaat met de nieuwe iPhone XS en iPhone XR, die een voor en na in de manier waarop we onze iPhone gebruiken (en misschien onze toekomstige iPads) markeert. Een Home knop die we bijna dagelijks gebruikten en waarmee we in staat waren om onze iPhones te ontgrendelen, aankopen te doen met de Touch ID , terug te keren naar het hoofdscherm en zelfs het RAM van de iPhone te resetten toen we zagen dat het niet werkte zoals het zou moeten en dat we geen Hard Reset wilden doen.

LET OP: Hoe zet je een iPhone aan en uit met een kapotte knop?

Het resetten van het RAM van de iPhone of iPad is iets heel eenvoudigs dat we kunnen doen in een kwestie van seconden, en dat laat ALLE processen los die plaatsvinden en die onze computers vertragen. Maar Hoe reset je het RAM van een iPhone zonder knop? . Om dit te doen moeten we de Assistive Touch op onze iPhone activeren. Een iOS-toegankelijkheidsinstelling die een virtuele knop op het scherm van onze iPhone plaatst en de oude ” Home “-knop op oudere iPhone-modellen vervangt.

Resetten van RAM op iPhone X, iPhone XS of iPhone XR

  • Het eerste wat we moeten doen om het RAM van de iPhone X, iPhone XS of iPhone XR te resetten is de eerder genoemde Assistive Touch te activeren. Ga hiervoor naar Instellingen> Algemeen> Toegankelijkheid.
  • We zoeken het gedeelte dat zegt Assistive Touch en activeren het. Onmiddellijk verschijnt er een virtuele knop op onze iPhone-schermen die we kunnen verplaatsen naar waar we maar willen op het scherm.
  • Nu we de Assistive Touch-knop op onze computers hebben geactiveerd, gaan we naar Instellingen> Algemeen en gaan we naar beneden waar “Afsluiten” staat.
  • Klik op Uitschakelen en zodra het scherm voor het uitschakelen van iOS verschijnt, klik je één keer op de knop Assistive Touch en houd je de knop Home ingedrukt (er zijn TWEE klikken: één om de opties voor Assistive Touch te openen en een andere om Home vast te houden).

Als we het goed hebben gedaan, zal het iPhone-scherm wit gloeien op het startscherm van onze computers, wat betekent dat het RAM van de iPhone goed is gereset.

Op deze manier zullen we automatisch ALLE processen herstarten, waarbij we het RAM-geheugen van onze computers vrijmaken en terugkeren naar normaal zonder een Hard Reset van de computer te hoeven doen, wat een meer “radicaal” proces is en iets langer duurt.