Mac-onderhoud: Hoe de machtigingen te controleren en te repareren

Het controleren en repareren van rechten – Onderhoud van Apple computers is een uiterst eenvoudige zaak, in principe en in tegenstelling tot Windows, zijn fouten en onderhoud praktisch onbestaand.Β De computer optimaliseert zichzelf automatisch en voert zelfstandig en op de achtergrond onderhoudstaken uit. Het optimaliseert de ruimte van onze harde schijf (De bekende Windows defragmentator), onderhoudt het RAM, repareert de fouten (De beroemde Microsoft ScanDisk), organiseert de interne processen en vele andere zaken zonder dat we het merken.

Als u te veel programmas van externe sites buiten de Apple Store installeert, klikt u uiteraard zonder veel waarschuwingen op de webpagina te lezen of verwijdert u iets “per ongeluk”… uw computer kan sommige programmas beginnen te vertragen of zelfs crashen. Dit kan eenvoudig worden opgelost door een minimaal onderhoud aan onze apparatuur v uit te voeren door het instellen en repareren van rechten.

Problemen met Spotlight? Herindexeer de inhoud van uw Mac

Wat zijn vergunningen?

Machtigingen zijn de machtigingen die uw besturingssysteem laten weten wie of wat gebruik kan maken van elk bestand of elke map op uw MAC. Wanneer deze rechten (per ongeluk) worden gewijzigd of verwijderd, kan het gebeuren dat toepassingen niet werken zoals ze zouden moeten werken.

Om ons het leven gemakkelijker te maken en dit kleine probleem op te lossen, heeft Apple de Disk Utility gemaakt.

Hoe gebruik je “Disk Utility” om rechten te controleren en te repareren

  • Om toegang te krijgen tot dit onderhoudstool ga naar Applications> Utilities> Disk utility . (We kunnen het ook opzoeken in de Finder)
  • In het venster dat opent moeten we klikken op ” First Help ” (vrij grafisch, is het niet?)
  • Zodra we op First help klikken verschijnt er een nieuw venster met de vraag of we de analyse willen uitvoeren.
  • Na een quick scan (afhankelijk van de hoeveelheid bestanden die we hebben) en het vergelijken van de originele rechten met die welke we op de computer hebben, zal het ons vertellen of er een fout is gevonden om deze te repareren.

Klik op “Eerste Hulp” Klik op analyseren Controleer en repareer rechten Analyse resultaat

Met alleen dit gebaar kunnen we onze apparatuur weer klaar maken voor uren en uren werk. We kunnen je niet vertellen dat je geen programmas van buiten de Mac App Store moet installeren, maar we raden je wel aan om op zijn minst de waarschuwingen te lezen die verschijnen als je op verschillende websites surft (accepteer of annuleer nooit iets, sluit gewoon het venster) en wees voorzichtig met het verwijderen van bestanden als een gek!

Heb je ooit meer ernstige problemen gehad? Ik weet zeker dat we het zullen oplossen, vraag het ons gewoon!