iCloud.com maakt van elke computer een Mac

iCloud Web Versie

iCloud Web Versie – iCloud.com – Apple heeft hard gewerkt om zijn cloud, iCloud, meer te maken dan alleen een virtuele harde schijf voor het opslaan van bestanden en fotos. De technici, teams en managers van Apple hebben zich gerealiseerd dat hun gebruikers van hun computers en hun content moeten kunnen genieten, ongeacht waar ze zich bevinden en welke computer ze gebruiken.

Stel je voor dat je niet thuis bent en een computer moet gebruiken om wat werk of beheer te doen, maar je hebt de informatie niet van je Macs. Dankzij Apple en de evolutie van iCloud heb je via het web toegang tot iCloud.com en heb je een soort iOS-stijl bureaublad, met al je bestanden, mappen, fotos, gebeurtenissen en andere gegevens die je in de Apple cloud hebt.

Wat is iCloud.com

Zoals we al hebben gezegd, is dit een webtoegang tot ALLE informatie die we in iCloud hebben opgeslagen en de inhoud ervan. Met andere woorden, het is bijna alsof je een Mac hebt met zijn programmas, maar op elke computer dankzij een webtoegang met THIRTEEN-toegang of programmas die alles beheren wat we nodig hebben, alsof het snelkoppelingen zijn, net als op de iPhone of iPad.

Zoals we al zo vaak hebben uitgelegd hoe je je Macs moet gebruiken, wilden we de kans voor mensen die net zijn begonnen in de Apple wereld om kennis te maken met deze handige webtool niet laten schieten.

Gebruik van iCloud.com

 • Om toegang te krijgen tot al onze informatie vanaf elke computer, opent u gewoon uw browser (Safari, Chrome, Firefox of Explorer) en gaat u naar www.iCloud.com
 • .

 • Voer uw iCloud gebruiker en wachtwoord in om de sessie te starten.
 • Zodra de sessie is geopend, verschijnen de verschillende beschikbare programmas, met AL onze iCloud-gegevens, met de basisprogrammas die we op een Mac konden vinden.

Toepassingen toegankelijk via de webversie van iCloud

Eenmaal binnen onze sessie vinden we een paneel dat ons DERTIEN (voor normale gebruikers) applicaties toont waar we eenvoudigweg op klikken om toegang te krijgen tot al hun informatie.

 • Mail: Toegang tot al je iCloud e-mails alsof ze op je thuis-Mac staan. Een zeer schone versie van het Mail programma, die je niet laat synchroniseren met andere accounts op dit moment, maar alles komt goed
 • Contacten: Je hele adresboek op je computerscherm. Mails, adressen, telefoonnummers, notities… ALLEmaal klaar om met iemand contact te houden.
 • Kalender: Maak je geen zorgen, al je afspraken en andere evenementen zijn direct beschikbaar door op dit gedeelte van iCloud.com te tikken, net zoals ze op je Mac, iPhone of iPad staan.
 • Fotos: Had je een van je fotos nodig voor je werk? Wilde je er een paar zien, maar wist je niet hoe? Toegang tot ALLE afbeeldingen in de bibliotheek vanaf deze webversie, die net zo compleet is als het originele Mac-fotoprogramma.
 • iCloud Drive: De virtuele harde schijf van Apple waarop bestanden, documenten en meer kunnen worden opgeslagen, is ook toegankelijk via iCloud.com. Want nu kunt u 100% werken met uw contacten, fotos en bestanden, waardoor het voelt alsof u op kantoor of thuis bent.
 • Opmerkingen: Die kleine notities die je hebt opgeschreven zijn ook in één oogopslag beschikbaar (inclusief tekeningen), maar we kunnen de geschreven notities of tekeningen die ze bevatten op dit moment niet bewerken.
 • Herinneringen: Vergeet niets, zelfs niet als je weg bent van huis met al je notities gesorteerd. U kunt ze zelfs inplannen om u op een bepaalde datum te verwittigen of zelfs wanneer u aankomt op de locatie van uw keuze.
 • Paginas, Nummers en Keynote: De drie belangrijkste Apple-programmas voor het schrijven, maken van presentaties en rekenen hebben ook hun webversie in iCloud.com. DRIE supercomplete applicaties die we gratis kunnen gebruiken!
 • Vrienden: Als je dit programma gebruikt om uit te zoeken waar je vrienden en familie zich bevinden, kun je dankzij iCloud vanaf elke computer te weten komen waar ze zich bevinden.
 • Zoek: Ben je je iPhone kwijt en weet je niet meer waar hij is? Wil je weten of je je Mac thuis of op kantoor hebt laten liggen? Tik gewoon op “Zoeken” en ALLE aangesloten computers verschijnen op een kaart. Beter dan dat wordt het niet.
 • Instellingen: Ga naar je instellingen om te zien hoeveel ruimte je nog hebt in iCloud, je teams en je gezinsleden. Er is ook een geavanceerde sectie met instellingen om bestanden, contacten, kalenders, bladwijzers, enz. te herstellen
 • .

Als u de applicatie wilt wijzigen hoeft u alleen maar te klikken op de blauwe letters van de applicatie waar u zich in de linkerbovenhoek bevindt en er verschijnt een navigatiemenu zoals dit.

Andere voordelen van de webversie van iCloud

Hoewel we het niet direct in de webversie van iCloud kunnen zien, is Apple nog steeds bezig om het te verbeteren en nieuwe functies toe te voegen. Wat iCloud wel kan en wat we niet zien, is de mogelijkheid om onze bladwijzers, webpaginas, iBooks, wachtwoorden te synchroniseren en zelfs recentelijk een zin of afbeelding van de iPhone te kopiëren en op de Mac te plakken alsof het een eenvoudige kopieermachine met meerdere apparaten is. Nog een stap om het Apple ecosysteem perfecter te maken.