Hoe zet je Apple TV aan via Voice met iOS Shortcuts?

De snelkoppelingsapplicatie die Apple met iOS 12 heeft gelanceerd is een succes. Programmeurs en hobbyisten zijn erin geslaagd om honderden snelkoppelingen te maken om veel taken te automatiseren . Van de eenvoudigste, zoals het converteren van tekst naar PDF, tot de meer complexe, zoals het extraheren van afbeeldingen uit presentaties, tot het vertalen van een webpagina met slechts één knop.

Vandaag gaan we je laten zien hoe je een grote snelkoppeling kunt maken om de Apple TV aan te zetten door simpelweg SIRI te vragen. Om dit te doen gaan we de tutorial opsplitsen in TWEE onderdelen. Een om de nodige informatie te krijgen die we nodig zullen hebben, en een andere met de nodige stappen om de perfecte snelkoppeling te creëren om de Apple TV aan te zetten.

LET OP: Het gebruik van HomePods als Apple TV-luidsprekers

Hoe zet je je Apple TV aan met de Shortcuts-applicatie

?

Haal de nodige informatie op van onze Apple TV

Het eerste wat we moeten doen is de informatie over onze Apple TV krijgen, om alles perfect te laten werken. Om dit te doen, zetten we de Apple TV aan en gaan we naar de instellingen.

Eenmaal daar gaan we naar de algemene instellingen> Informatie, waar we moeten wijzen :

  • Het IP-adres van de Apple TV
  • Het serienummer van de Apple TV

Maak de snelkoppeling om de Apple TV aan te zetten met Siri

Om deze shortcut te maken moeten we uiteraard de applicatie iOS snelkoppelingen op onze iPhone of iPad hebben gedownload. Je kunt het dus downloaden in de Apple Store of via de link aan het einde van het artikel. Zodra u het hebt gedownload, opent u het gewoon en klikt u op de knop + maak een snelkoppeling.

Het eerste wat we moeten doen is zoeken naar “Tekst” in de zoekmachine en deze toevoegen. In het tekstveld moeten we het volgende schrijven en op de OK-knop klikken:

http:/APPLE TV IP-adres:3689login?pairing-guid=APPLE TV SERIAL NUMBER

We gaan dan terug naar de Shortcut zoekmachine, zoeken naar “URL” en voegen het toe aan onze shortcut. Eenmaal toegevoegd, klikt u op de balk om de URL te schrijven en van de opties die in de schuifbalk verschijnen, klikt u op “Tekst”, die beide acties samenvoegt.

Na acceptatie gebruiken we de zoekmachine weer en zoeken we naar ” Get URL content “, van waaruit we geavanceerd moeten zoeken> Headers en een nieuwe header toevoegen met de volgende sleutel en tekst:

  • Sleutel: User-Agent
  • Tekst: Remote1.0

Als laatste actie voegen we “open App” toe aan onze shortcut, en selecteren we de “Remote” applicatie, die deze applicatie zal openen wanneer we deze shortcut gebruiken.

Tot slot, om de Apple TV aan te zetten door simpelweg Siri te vragen, moeten we klikken op de snelkoppelingsinstellingen (het icoontje rechtsboven in de vorm van besturingselementen) en klikken op “Toevoegen aan Siri” met de zin die we willen.

Vanaf nu hoef je alleen nog maar aan Siri te vragen om de Apple TV aan te zetten, zodat deze automatisch wordt ingeschakeld en de applicatie Remote op onze iPhone of iPad klaar voor gebruik verschijnt.

Het is een kwestie van tijd voordat Apple de HomeKit bijwerkt en deze optie in SIRI in eigen land inschakelt. Maar tot die tijd is dit zeker iets waar ALLE Apple TV-gebruikers op zaten te wachten.

DownloadQR-CodeShortcutsDeveloper: ApplePrice: Free