Hoe verwijder je SPAM uit de kalender van onze Apple-computers?

In de afgelopen maanden zien we een toename van het aantal spamberichten op kalenders . Een techniek die gebruikt wordt door gewetenloze bedrijven en adverteerders, die gebruik maken van social engineering om herinneringen of uitnodigingen toe te voegen aan onze kalenders . Met andere woorden, ze hebben een manier gevonden om SPAM toe te voegen door middel van abonnementen op onze kalenders.

Dit is geen virus of malware op onze computers, maar onbewust (ons wordt meestal voorgesteld om dit te doen), klikken we bij het surfen op het internet op een bericht dat toegang geeft tot een abonnement op gebeurtenissen in onze agendas . Een steeds vaker voorkomend systeem, dat ervoor zorgt dat er van tijd tot tijd meldingen verschijnen met reclamelinks , maar dat we kunnen vermijden en elimineren door deze stappen te volgen.

Hoe verwijder je SPAM-berichten van onze kalenders

Hoe de SPAM-kalender uit ons systeem te verwijderen

  • Het verwijderen van de kalender die op uw systeem is geïnstalleerd is heel eenvoudig, om dit te doen moet u naar instellingen> wachtwoorden en rekeningen gaan en uw kalenders controleren op eventuele geabonneerde rekeningen die u niet herkent.
  • Na identificatie van dit account, zal voldoende zijn om de vorige berichten die van tijd tot tijd in onze kalender verschenen, te verwijderen.

Hoe voorkom je dat een SPAM-kalender op onze computers wordt geïnstalleerd

  • Het beste systeem om dit soort meldingen te verwijderen en niet te ontvangen is ga naar de website www.iCloud.com en selecteer de kalender .
  • Eenmaal daar klikken we op het instellingenicoon linksonder (in de vorm van een versnelling).
  • In het uitklapmenu dat verschijnt moeten we naar Voorkeuren> Geavanceerd gaan en in het uitnodigingsgedeelte de optie “e-mail” selecteren.

Op deze TWEE manieren kunnen we eindelijk stoppen met het ontvangen van SPAM-berichten op onze kalender die ons uitnodigen voor een evenement of om te klikken op een link die we niet willen , waarbij we voor eens en altijd vermijden dat ze zo gemakkelijk opnieuw worden geïnstalleerd op ons systeem.