Hoe verwijder je een oude iCloud-back-up om ruimte vrij te maken?

iCloud is een van de pijlers van het Apple ecosysteem. Niet alleen omdat het de wolk van Apple is, maar ook omdat zich heeft ontwikkeld en functies heeft gekregen die tot voor kort waren voorbehouden aan vergelijkbare systemen zoals Dropbox of Google Drive, waar we de bestanden die we hebben opgeslagen direct konden beheren en er mee konden communiceren. Een van de meest interessante functies is de mogelijkheid om een back-up te maken van ALLE bestanden die we hebben geconfigureerd om in de cloud te worden opgeslagen. Zeer belangrijke back-ups die ervoor zorgen dat we niets verliezen voor het geval we onze iPhone of iPad moeten herstellen, of wanneer het tijd is om een nieuwe computer te starten.

LET OP: Hoe maak je een back-up van onze iPhone of iPad naar iCloud?

Eenmaal geconfigureerd maakt iOS automatisch een back-up wanneer onze computers zijn aangesloten op een wifi-netwerk en de oplader is aangesloten. Het opslaan van informatie gaat heel efficiënt, maar Wat gebeurt er als we ruimtegebrek hebben of een iCloud back-up willen verwijderen van een computer die we niet meer hebben? . Voor degenen onder u die zich meer dan eens deze vraag hebben gesteld, gaan we u laten zien hoe we deze oude of problematische kopieën kunnen beheren en verwijderen van de iPhone of iPad, waardoor we die extra ruimte terugkrijgen die ze vroeger gebruikten en die we zo hard nodig hebben.

Hoe verwijder je een oude iCloud back-up om ruimte vrij te maken

  • Voer uw iPhone of iPad instellingen in en klik op uw naam om uw Apple ID instellingen te openen.
  • Eenmaal binnen de verschillende opties klikken we op iCloud> Opslag beheren. (Om toegang te krijgen tot dit gedeelte heb je een internetverbinding nodig, oftewel Wi-Fi of 4G).
  • In deze sectie zoeken we naar en voeren we “Backup” in, waar we ALLE backups zien die we in iCloud hebben, de laatste datum waarop ze zijn gemaakt en vooral de ruimte die ze innemen.
  • Om een back-up te verwijderen, selecteert u deze en klikt u op verwijderen. Als je dat doet, herstel je meteen ALLE ruimte in je cloud en kun je die controleren in het hoofdtabblad van iCloud.

Met dit systeem kunnen we wat extra opslagruimte terugwinnen, maar vooral een back-up van een oude computer verwijderen die we niet meer nodig hebben op een van onze nieuwe computers.