Hoe verander je de taal van het toetsenbord op een Mac

Velen van ons moeten met verschillende talen omgaan als ze werken of studeren. Op een iPhone of iPad is het heel eenvoudig om de taal van het toetsenbord te veranderen, maar kan dat ook op een Mac? . Zoals we je al eerder hebben verteld, Apple computers delen opties en net als de rest van de computers op het blok kunnen we snel schakelen tussen de verschillende toetsenborden met een combinatie van toetsen of gewoon met behulp van de muis.

Deze optie is zeer interessant om van taal te veranderen als we meerdere talen in dezelfde tekst moeten gebruiken , zodat we geen spelfouten maken en alle woorden in het rood onderstreept worden alsof ze verkeerd gespeld zijn. Om dit te doen moeten we de verschillende toetsenbordtalen die we willen hebben activeren en een toetsencombinatie gebruiken om de taal van het Mac-toetsenbord in enkele seconden te veranderen.

Hoe de toetsenbordtaal op de Mac te wijzigen

Toevoegen van talen aan het Mac-toetsenbord

  • We hebben toegang tot de instellingen van onze Mac.
  • We hebben de toetsenbordinstellingen geselecteerd.
  • Binnen deze sectie gaan we naar input fonts en klikken we op het “+” teken linksonder om de toetsenbordtalen toe te voegen die we op onze computer geactiveerd willen hebben.

Zodra we de verschillende toetsenbordtalen hebben geactiveerd en zonder de toetsenbordinstellingen te verlaten, gaan we naar de sectie Snelle functies om binnen de invoerbronnen het Select next Keyboard Menu font vakje te activeren waar we ook geavanceerd zijn om de combinatie snel te veranderen (we kunnen het veranderen naar de combinatie die we het meest comfortabel vinden voor ons).

Hoe kan ik snel de taal van het toetsenbord veranderen

?

Zodra we de verschillende toetsenbordtalen hebben toegevoegd aan onze Mac, kunnen we snel schakelen tussen deze talen met behulp van de toetsencombinatie Control ^ + Optie βŒ₯ + Spatiebalk , of door te klikken met de muiscursor op de vlag die zal verschijnen in de bovenste menubalk op de Mac.

Met dit systeem kunnen we de taal van het toetsenbord op onze Mac in enkele seconden veranderen en zo veel efficiΓ«nter en productiever zijn bij het werken met teksten in verschillende talen.