Hoe u uw bestanden automatisch kunt comprimeren met Automator

We laten je opnieuw zien hoe je Automator op de Mac kunt gebruiken. Een zeer nuttig hulpmiddel voor diegenen onder u die repetitieve handelingen uitvoeren zoals het afdrukken van documentatie, het uitpakken van tekst uit PDF-documenten, het plannen van mailings, enz… Vandaag gaan we u laten zien hoe u een map maakt om automatisch te comprimeren , d.w.z. elk bestand of document dat u in de map plaatst die we maken wordt automatisch gecomprimeerd, een zeer eenvoudige maar zeer nuttige actie voor diegenen onder u die grote hoeveelheden bestanden verwerken om later te versturen, of die gewoonweg de grootte van bestanden willen verminderen die te veel ruimte innemen op uw harde schijf.

Maakt een map voor automatische compressie

  • We maken een nieuwe map aan op het bureaublad met een rechtermuisklik en noemen deze “compressor” of een andere naam die ons helpt om deze te identificeren.
  • We openen Automator op onze computers, hetzij door de naam in de Finder in te voeren, hetzij met behulp van de Dock> applications> automator .
  • Selecteer ” map actie ” als de aan te maken actie.

  • Selecteer rechtsboven de map met de naam “compressor” die we eerder hadden aangemaakt, om aan te geven Automator dat de actie die we als volgende gaan aanmaken daar zal worden uitgevoerd.

  • Voor degenen onder u die niet erg bekend zijn met deze tool, Automator heeft drie verschillende kolommen die we moeten invullen. Aan de ene kant toont de kolom aan de linkerkant de verschillende acties , dat na het selecteren van degene die we willen, verschillende opties zullen verschijnen in de centrale kolom , en ten slotte de juiste waar we de workflow zullen doen. Zodra we de lay-out van Automator hebben gezien en begrepen, beginnen we met het maken van de actie.
  • Vanuit de linkerkolom , bekend als de actiebibliotheek, selecteren we ” bestanden en mappen “, vanuit de middelste kolom zoeken we ” archief aanmaken ” en slepen het naar de rechterkolom waar we de workflow zien die we aan het maken zijn.
  • In deze workflow zal het ons verlaten om de doelmap te selecteren na compressie, die dezelfde kan zijn die we hebben gemaakt, dezelfde waar het bestand toe behoorde voordat het werd gecomprimeerd of een andere locatie.
  • Het enige wat overblijft is om het op te slaan, ofwel met Commando ⌘ + S , of door te klikken op de bovenste balk Bestand> Opslaan . We zullen gevraagd worden om het Script dat we hebben gemaakt (degene die we willen) een naam te geven en de automaat zal het automatisch opslaan met de map die we aan het begin van de tutorial hebben gemaakt.

Nu slepen we gewoon een bestand of map naar deze map die we hebben gemaakt en het zal automatisch worden gecomprimeerd in de locatie die we hebben gemaakt. Als de bestanden erg groot zijn, moet u rekening houden met de tijd die nodig is om de actie uit te voeren, die in sommige gevallen meestal vrij lang is.

Extra bal

Het kan zijn dat u slechts één bestand of foto hoeft te comprimeren, en het creëren van een hele workflow is niet erg slim, omdat dit bedoeld is voor grote hoeveelheden informatie en dergelijke. Apple heeft daar aan gedacht en het Mac OS X-systeem wordt geleverd met een rechtsklikoptie waarmee we elk geselecteerd bestand kunnen comprimeren. We zullen eenvoudigweg ” rechtsklikken ” op uw afbeelding of document en de compressie-optie selecteren uit het menu dat zal verschijnen.

Een systeem om de omvang van onze documenten te verkleinen, waardoor we makkelijker kunnen beheren, delen, bewaren of doen wat we willen.