Hoe u iCloud-berichten kunt inschakelen op uw iPhone en iPad

Met de komst van iOS 11.4 heeft Apple eindelijk berichten in iCloud ingeschakeld. Een systeem dat al onze teksten, afbeeldingen en andere inhoud die via de Apple berichtapplicatie wordt gedeeld, synchroniseert met ALLE computers.

Tot nu toe werd alle berichtcontent gesynchroniseerd tussen iOS, macOS en watchOS met behulp van onze Apple ID of het telefoonnummer dat aan ons team is gekoppeld. Een systeem dat leidde tot een aantal real-time synchronisatieproblemen of dubbele meldingen tussen onze teams. Dankzij de opname van berichten in iCloud hebben we nu op elk gewenst moment toegang tot alle content vanaf elke ondersteunde computer en kunnen we ruimte besparen op ons apparaat.

Apple heeft deze nieuwe functie opgenomen in iOS 11.4, maar we moeten deze activeren via de instellingen zoals hieronder uitgelegd.

Hoe activeer je iCloud-berichten op je iPhone en iPad

  • We hebben toegang tot de instellingen op onze iPhone of iPad.
  • Eenmaal daar klikken we op onze naam om onze Apple ID opties te zien.
  • Klik op het gedeelte iCloud om ALLE programmas te zien die gebruik maken van de Apple cloud.
  • Eenmaal daar zien we dat er een nieuw berichtgedeelte is dat we moeten activeren om gebruik te kunnen maken van berichten in iCloud.

Zodra het systeem is geactiveerd, worden al onze berichten, fotos, emoji en andere gedeelde content geüpload naar de cloud om te worden gesynchroniseerd tussen al onze computers. Een actie die TOTAAL omkeerbaar is door de vorige stappen over te doen, waarna de berichten opnieuw worden gedownload naar onze apparatuur.

Een nieuw systeem dat Apples berichtenapplicatie toevoegt aan zijn cloud, die we hopen te kunnen benaderen vanuit de webversie van iCloud, die zeker binnenkort zal worden bijgewerkt om het toe te voegen aan de rest van de webapplicaties van Cupertinos bedrijf.