Hoe sluit u ALLE tabbladen in Safari voor iPhone en iPad tegelijk?

Hoe sluit je tabs in Safari voor iOS

Sluit alle tabs in Safari – Enige tijd geleden hebben we je laten zien hoe je recentelijk gesloten tabs kunt herstellen in Safari voor iOS. Een heel eenvoudige manier om die webpagina niet te verliezen die we met zeer nuttige informatie bezochten, maar die we zonder betekenis hebben afgesloten. Vandaag willen we u juist het tegenovergestelde laten zien. Nee, we hebben het niet over het sluiten van een tabblad in Safari, maar over het sluiten van alle tabbladen met één druk op de knop.

Hoe vaak hebben we de Safari-applicatie al ingevoerd vanaf onze iPhone of iPad en hebben we ontdekt dat we tientallen webpaginatabbladen open hebben staan die we niet meer nodig hebben? Op het eerste gezicht lijkt het sluiten van al die tabbladen in Safari een voor een een een ontmoedigende taak die een tijdje zal duren, maar laten we u een kleine truc laten zien om zich te ontdoen van al die tabbladen met een enkele druk op de knop.

Hoe sluit je alle tabbladen in Safari

  • We hebben toegang tot de Safari-applicatie op onze iPhone of iPad
  • Rechtsonder vinden we de tab-knop die zich anders gedraagt als we erop klikken:
    • Als we er één keer op drukken: kunnen we de verschillende tabbladen die we geopend hebben zien en er doorheen navigeren.
    • Als we het vasthouden of “Force Touch” doen: Er verschijnt een contextmenu met de vraag of we een nieuw tabblad willen openen of dat we ALLE tabbladen die we hebben geopend willen sluiten.
  • We drukken op die laatste optie om alle tabs die we open hebben in één keer te sluiten met een enkel gebaar.

Als we maar één keer drukken Als we de knop van het tabblad ingedrukt houden

Op deze manier en in slechts een paar seconden kunnen we een beter georganiseerde Safari-toepassing hebben en niet gek worden tussen zoveel open webpaginas.