Hoe open je een CPGZ-bestand op een Mac op DRIE manieren

Hoe open je een CPGZ-bestand op Mac

Hoe open je een CPGZ-bestand – Leer hoe je een ZIP-bestand opent.CPGZ – Een paar dagen geleden waren we de vraag aan het oplossen van Adrian, een van onze lezers, die een probleem had na onze tutorial om afbeeldingen en objecten uit presentaties (Keynote en PowerPoint) te halen, omdat toen hij het ZIP-bestand uitpakte, het een CPGZ-bestand werd en hij het niet kon openen. Een ongewoon probleem dat we u gaan uitleggen wat het is en verschillende manieren om het op te lossen.

Het CPGZ-bestandsformaat is een gecomprimeerd bestandsformaat dat wordt gebruikt in macOS, afgeleid van de combinatie van een CPIO-bestand met GZ-compressie. Een Unix-gebaseerd bestandstype dat normaal gesproken kan worden gedecomprimeerd met de “Compression Utility” die door onze Macs wordt geleverd.

Het probleem ontstaat wanneer een ZIP-bestand probeert te decomprimeren, CPGZ wordt en dan terugkeert naar het ZIP-formaat in een oneindige lus. Een probleem dat meestal om DRIE redenen ontstaat:

  • Een bestand dat tijdens het downloaden is beschadigd.
  • Een onvolledige ontlading die stopt bij 99%.
  • Slecht gehoste downloadlinks tijdens het uploadproces.
  • Een andere fout.

Hoe een CPGZ-bestand te openen

Opnieuw downloaden van het bestand van een andere browser

Hoewel het misschien dom lijkt, kunnen we dit probleem vaak oplossen door het ZIP-bestand opnieuw te downloaden van een andere browser dan de browser die we in eerste instantie gebruikten. Een actie die maar een minuutje duurt, want we hoeven maar één van de beschikbare browsers te gebruiken, zoals Safari, Chrome of Explorer.

Decomprimeer het bestand met behulp van de Terminal

Als er geen manier is om een bestand te krijgen dat je geen problemen geeft, je houdt van uitdagingen en je weet een beetje van programmeren, dan is er de mogelijkheid om de MacOS Terminal applicatie

te gebruiken.

  • We openen de terminal in Applications> Utilities> Terminal.
  • In het Terminal venster schrijven we unzip gevolgd door een spatie en slepen we het ZIP of CPGZ bestand
  • Het zal automatisch de decompressie van ons bestand starten.

Dit systeem werkt bijna 100% van de tijd, omdat het de decompressie van de bestanden dwingt, zelfs als het een of andere downloadfout heeft.

Gebruik een applicatie van derden om de bestanden uit te pakken

Een van de beste opties is om altijd een applicatie te hebben om bestanden te decomprimeren, ofwel omdat het de dingen veel gemakkelijker maakt voor ons, ofwel vanwege de compatibiliteit met ALLE gecomprimeerde bestanden. Als je je afvraagt welke de beste zijn om te downloaden, mis dan niet ons artikel met DRIE aanbevolen programmas om bestanden op de Mac te decomprimeren.