Hoe maak je perfecte selecties met iPhone X

We moeten erkennen dat de Selfies de onbetwiste hoofdrolspelers zijn in de hedendaagse fotografie. Vergeet de landschappen, het eten, de vakantiefotos, de architectuur… Waar je ook kijkt, er is altijd wel iemand die gebruik maakt van een willekeurige hoek om een zelffoto te maken en deze vrijwel direct te delen op sociale netwerken.

Alles is veranderd sinds de komst van de iPhone en die camera die ons overal vergezelt. Meer nog, dankzij de nieuwe iPhone X, die met zijn A11 Bionic chip en zijn TrueDepth front camera in staat is om te analyseren en te detecteren op een ongelooflijke manier, ALLE details van onze gezichten het creëren van een super scherpe voorgrond, terwijl het vervagen van de achtergrond om de aandacht te richten op ons.

Gisteren nog vertelden we u over de website die Apple heeft gemaakt met de naam “Shot on iPhone X”, waar u ongelooflijke fotos kunt ontdekken die gebruikers met hun iPhone X hebben gemaakt. Dus omdat we weten dat dit een onderwerp is dat jullie allemaal interesseert, hebben we een lijst gemaakt met SEVEN-trucs om selfies perfect te maken met de iPhone X , op dezelfde manier dat we jullie leren hoe je de portretmodus moet gebruiken.

SEVEN-trucs voor het maken van perfecte selecties met iPhone X

Gebruik Portretmodus

De frontcamera van de iPhone X kan gebruik maken van de Portrait-modus, in tegenstelling tot eerdere modellen waar deze alleen beschikbaar was op de achterste camera. Om het te activeren, opent u de cameratoepassing, klikt u op de knop om de frontcamera te activeren en schuift u naar links om de portretmodus te activeren, zodat u lichteffecten van professionele kwaliteit kunt toevoegen aan onze Selfie .

Selecteer de beste Portretverlichting

iPhone X gebruikt verschillende algoritmes om de interactie van gelaatstrekken met licht te berekenen, waardoor onmiddellijk verlichtingseffecten van professionele kwaliteit worden gecreëerd. Er zijn VIJF verschillende verlichtingsopties die u direct of na Selfie bewerken kunt kiezen:

  • Daglicht: Gezicht gericht op een vage achtergrond.
  • Photo Studio Light: Licht de gelaatstrekken schoon op.
  • Contourlicht: Accentueert schaduwen met gebieden met meer of minder licht voor een meer dramatisch effect.
  • Stadiumlicht: Verwijdert het anker om de lichtbron op ons gezicht te centreren.
  • Mono Stage Light: Zelfde als hierboven, maar in zwart-wit modus.

Past de belichting aan

Het is mogelijk dat afhankelijk van waar je je Selfie gaat doen de foto te licht of te donker is. Wij raden u aan de belichting van het beeld handmatig aan te passen. Om dit te doen, raakt u het scherm aan met uw vinger en schuift u het omhoog of omlaag om de belichting te verhogen of te verlagen, totdat u het perfecte lichtniveau voor uw Selfie hebt.

Fixeert focus en belichting

We hebben al gesproken over het instellen van de focus en de belichting in onze iPhone-fotografietutorial, maar het kan geen kwaad je eraan te herinneren dat als je op een object in de foto klikt om het scherp te stellen en vervolgens op datzelfde object klikt en vasthoudt, “AEAF Lock” zal verschijnen, niet automatisch de focus zal veranderen.

Gebruik de timer

Om de foto te maken kunt u het scherm aanraken of op de volumeknoppen drukken. Maar in veel gevallen is het activeren van de timer comfortabeler en handiger. Houd de iPhone X stevig op zijn plaats, kadreer de foto en stel de zelfontspanner in zodat de camera de foto zelf maakt, zonder de sluiter in te drukken. Om dit te doen, selecteert u het zelfontspannerpictogram bovenaan het scherm en kiest u voor een aftelling van 3 of 10 seconden.

Gebruik Automatisch retoucheren

De iPhone heeft altijd al een magische knop gehad om automatisch afbeeldingen te retoucheren en te verbeteren. Om de effecten te zien, klikt u op de knop “bewerken” en tikt u op het toverstafpictogram rechtsboven, waardoor de belichting, het contrast, de verzadiging en andere kwaliteiten van uw selfie direct worden verbeterd.

Maak een Live Selfie

Je kende dit soort Selfie niet? Geen twijfel mogelijk. Open de Camera-app en activeer de optie “Live” bovenaan alvorens de foto vast te leggen. Selecteer de afbeelding onder Fotos en schuif naar boven om het gewenste effect te kiezen: Live, Loop, Bounce of Long Exposure zoals uitgelegd.

ZEVEN verbazingwekkende trucs die als je eenmaal hebt geleerd, je perfecte selfies kunt maken met de iPhone X om ALLE uw familie en vrienden te verrassen.