Hoe maak je een Wi-Fi-netwerk op een Mac om het internet te delen?

Hoe maak je een Wi-Fi-netwerk voor het delen van internet op een Mac – De computers van vandaag de dag zijn “ultra-connectief”, een basisonderdeel van ons dagelijks leven om te werken, sociale netwerken te controleren of zelfs te genieten van muziek op het internet. Meestal zijn er overal Wi-Fi-netwerken, of we kunnen ze zelf maken met onze iPhones om te werken met andere computers zoals Macs. Maar wat weinig mensen weten is dat Apple Mac-computers de mogelijkheid bieden om gemakkelijk, eenvoudig en zonder software te installeren, een Wi-Fi-netwerk te maken van onze Macs naar de andere computers.

Stel je voor dat je te veel tijd doorbrengt in hotels waar ze je gratis bedraad internet aanbieden, of als je een niet-draadloze “vintage” router hebt en de internetverbinding wilt delen via Wi-Fi zodat je andere elektronische apparaten kunt aansluiten. Vandaag de dag leren we u hoe u heel eenvoudig uw eigen Wi-Fi-netwerk kunt creëren.

Hiervoor hebben we alleen onze Mac OS X apparatuur en een ethernetkabel (die voor het internet van alle tijden) nodig.

Hoe deel je het internet om een Wi-Fi-netwerk te creëren

    • Eerst verbinden we de ethernetkabel met onze computer en controleren we of de internetverbinding normaal werkt door een website als intesol.eu

te openen.

  • Als we eenmaal gecontroleerd hebben of het werkt, laten we systeemvoorkeuren> Aandeel

  • Inside sharing er is een optie genaamd internet sharing die standaard zal worden uitgeschakeld totdat we het instellen, dus we zullen er op klikken en de verschillende opties die het geeft ons te zien.
  • Omdat we de verbinding van het ethernet , willen delen met andere computers (of apparaten) via Wi-Fi , selecteren we in de keuzelijst ethernet en in het vak Wi-Fi .
  • Als we Wi-Fi opties invoeren , kunnen we ook de naam selecteren die we willen voor het netwerk en deze zelfs beschermen met een wachtwoord. Om dit te doen, selecteer Security> WPA2 Personal en voer de onleesbare sleutel in die je altijd al wilde.

Zodra deze vier eenvoudige stappen zijn voltooid, hoeven we alleen nog maar internetdeling te activeren om te kunnen genieten van ons Wi-Fi-netwerk waar we al onze gadgets draadloos kunnen verbinden.

We zullen zien dat het Wi-Fi symbool op onze computer verandert, en een nieuw pictogram verschijnt in de bovenste balk die we nog nooit eerder hebben gezien, wat betekent dat we Wi-Fi uitzenden in plaats van ontvangen