Hoe maak je een tweede iCloud wachtwoord sleutelhanger in macOS aan?

Apple introduceerde zijn eigen systeem voor het onthouden van onze wachtwoorden in 2017, samen met de release van OS X Mavericks en iOS 7. Een perfect geïntegreerde applicatie op het besturingssysteem van onze Macs, genaamd “keychain” , die in staat is om alle wachtwoorden die we gebruiken op de verschillende websites waar we inloggen te onthouden en te synchroniseren, en deze te beschermen met één enkel wachtwoord.

Dit systeem is zeer interessant omdat, zoals we al zeiden, ALLE wachtwoorden die we willen opslaat om het gemakkelijker te maken niet hetzelfde wachtwoord te gebruiken voor al onze accounts. Maar, is er een systeem om persoonlijke en professionele wachtwoorden te scheiden? Het antwoord is ja, want wanneer we willen kunnen we een tweede “sleutelhanger” maken om te voorkomen dat we deze wachtwoorden door elkaar halen, wat ongetwijfeld de moeite waard is om te scheiden.

Hoe maak je een tweede wachtwoord sleutelhanger in macOS

macOS stelt ons in staat om een tweede wachtwoord sleutelhanger te creëren om onze persoonlijke wachtwoorden te scheiden van die van ons werk (of om een andere reden), wat ook een uitstekende “firewall” is in het geval iemand applicaties, paginas of systemen met een wachtwoord van ons werk gebruikt of probeert te openen. Het aanmaken en activeren van deze tweede wachtwoord sleutelhanger is zeer eenvoudig en we hoeven alleen maar deze eenvoudige stappen te volgen:

 1. Toegang tot sleutelhangers

  We hebben toegang tot de macOS sleutelhangers door gebruik te maken van het Dock van Applications> Utilities> Keychain Access, of door gebruik te maken van Spotlight door het indrukken van de opdrachttoetsen (⌘) + spatie, of door te drukken op het loepicoontje rechts in de bovenste menubalk.

 2. Nieuwe sleutelhanger

  Klik op de bovenste balk met de toepassing geselecteerd in Files> New keychain, waarmee we een tweede keychain kunnen maken.

 3. We noemen

  We noemen deze nieuwe sleutelhanger zoals we dat willen, maar het is aan te raden om het te doen met iets herkenbaars zoals de naam van het bedrijf, het werklabel of iets dat gemakkelijk herkenbaar is en niet erg lijkt op het normale. Onthoud dat wanneer er een pop-up waarschuwing verschijnt, we deze instinctief indrukken en in dit geval zou het wachtwoord niet herkend worden.

 4. We maken een wachtwoord aan

  We hebben een veilig wachtwoord aangemaakt voor de nieuwe sleutelhanger. Net als voorheen is het interessant dat het veilig is, maar ook dat we onthouden wat het is zonder dat we het ergens moeten opschrijven.

als deze VIER stappen zijn voltooid, verschijnt deze nieuwe sleutelhanger die we hebben gegenereerd in de linkerkolom, naast de sleutelhanger die standaard in het systeem bestaat en die we tot nu toe hebben gebruikt . Een ander punt ten gunste van het creëren van een tweede sleutelhanger is dat u, zoals u hebt gezien, het wachtwoord kunt wijzigen en aanpassen wanneer u maar wilt, iets wat de standaard sleutelhanger ons niet toestaat.