Hoe kan ik met één klik een berichttekst omzetten naar emoji?

Emoticons of emoji zijn een communicatiekunst geworden . Kleine tekeningen waarmee we emoties, gevoelens of eindeloze activiteiten kunnen uitdrukken die de manier waarop we onze smsjes versturen hebben verrijkt en veranderd (ondersteund door de Memoji en Animoji zoals we zagen in onze tutorial over het gebruik ervan in FaceTime)

Het aantal van deze emoji neemt toe met elke nieuwe versie van de Apple-besturingssystemen (iOS, iPadOS, watchOS) die, in zijn volgende update, 70 nieuwe emoji aan de iPhone, iPad, Apple Watch en Mac zal omvatten. Deze omvatten nieuwe rode, grijze en gekrulde karakters, een nieuwe kale emoji en meer expressieve emoticons. 

Emoji die in oktober (2019) op iOS, iPadOS, watchOS en macOS zal aankomen.

Sportliefhebbers zullen nieuwe emoticons van softbal, frisbee en lacrosse kunnen gebruiken, terwijl avonturiers de beschikking krijgen over koffers, kompas en wandelschoenen in aanvulling op de bestaande klimmen emojis. Er zijn ook meer dieren zoals lama, muggen, zwaan of wasbeer die zich aansluiten bij die van kangoeroe, kreeft, papegaai of pauw die werden aangekondigd op de Wereld Emoji Dag, en de emoji van bagel en zout voegen zich bij de reeds bekende magdalena, sla en mango.

Hoe de berichttekst om te zetten naar emoji automatisch

Vereiste tijd: 1 minuut.

Met de Apple-berichtenapplicatie kunnen we de tekst die we schrijven automatisch omzetten in emojis door op een enkele knop te drukken. Een zeer snel en eenvoudig systeem dat vanaf nu uw beste bondgenoot zal zijn als het gaat om het aanpassen van de berichten die u verstuurt.

  • Open Apple berichten:

    Selecteer een gesprek en schrijf het gewenste bericht.

  • Klik op het pictogram in de vorm van een planeet om het emoticon toetsenbord te selecteren:

    Als u overschakelt naar de “emoji”-modus, verandert de tekstkleur automatisch van zwart naar oranje voor de woorden die kunnen worden vervangen door emoticons.

  • Klik op de verschillende oranje woorden:

    Daarbij verschijnen verschillende emoticons met betrekking tot dat woord.

Dit alles is mogelijk omdat iOS, watchOS en macOS in staat zijn de woorden te herkennen en ze te relateren aan de emoji die beschikbaar zijn . Op deze manier kunnen we onze berichten snel en gemakkelijk “verrijken”, dankzij de honderden emoticons die we vanaf vandaag automatisch in de berichten kunnen zetten door op één enkele knop te drukken.

Videotutorial: Tekst omzetten naar emoji automatisch