Hoe kan ik met Automator tekst uit een PDF-document halen?

Velen van u werken met veel documenten, ofwel omdat u student bent en duizend banen hebt, ofwel omdat u documenten moet schrijven voor uw bedrijven. Als we daar nog aan toevoegen dat we vaak gebruik moeten maken van tekst uit een PDF, kan het een beetje moeilijk worden om de hele tekst te krijgen.

Zoals je misschien al weet heeft het besturingssysteem van Apple Macs een tool die al heel lang bij ons is en die maar weinig van jullie gebruiken. We hebben het over Automator .

Net als in de tutorial voor het automatisch vertalen van teksten laten we u ook hier zien hoe u met Automator de tekst uit een PDF-document kunt halen en deze actie op onze computers kunt opslaan om deze in de toekomst zo vaak als we willen te gebruiken.

LET OP: Hoe het formaat van de beelden automatisch te wijzigen met Automator

Hoe u tekst uit een PDF-document kunt halen met Automator

  • Het eerste wat je moet doen is de applicatie Automator openen, die je kunt vinden in het Dock> Applications> Automator (als je sneller wilt zijn, druk je gewoon op de Commandotoets (⌘) + Spatiebalk en typ je Automator).
  • Zodra de applicatie is geopend, selecteert u ” Workflow creëren” .
  • In de eerste kolom selecteren we “Bestanden en Mappen”, en slepen we ” Vraag items van Finder” van de middelste kolom naar de rechter kolom.
  • We gaan terug naar de eerste kolom en selecteren deze keer ” PDFs” .
  • Vanuit de tweede kolom (die in het midden) selecteren we de actie ” extract tekst uit de PDF” en slepen deze naar rechts, waarbij we de actie met de verschillende opties onder de vorige laten staan.
  • Als laatste stap selecteren we uit deze tweede actie van het extraheren van tekst uit de PDF de uitvoeroptie RTF-formaat (Rijke Tekst).

We slaan de workflow op in Menu> Bestand> Opslaan als ” Extract PDF tekst ” (of wat we ook willen), waarbij we de optie selecteren als toepassing .

Als dit alles klaar is, hoeven we alleen nog maar te klikken op deze applicatie die we hebben gemaakt, het PDF-document van onze computer te selecteren waaruit we de tekst willen halen en Automator zijn magie te laten werken.