Hoe kan ik de bewegingssensoren van de iPhone kalibreren?

iPhone sensoren kalibreren

Hoe kalibreer je de iPhone bewegingssensoren ? De iPhone is niet alleen een hulpmiddel voor werk en spel geworden, maar ook als een belangrijk onderdeel van de sport en zijn afmetingen. Een apparaat dat een set van bewegingssensoren zoals gyroscoop, hoogtemeter of zelfs versnellingsmeter bevat, die ons niet alleen op ÊÊn plaats positioneren dankzij de toepassing Kaarten , maar ons ook helpen om de oefening die we doen te kwantificeren, waardoor de ervaring van de sport wordt verrijkt en we worden aangemoedigd om elke dag te verbeteren.

iPhone kalibreren

De bewegingssensoren komen in de fabriek gekalibreerd met onze iPhone , maar door elektromagnetische velden, continu gebruik na verloop van tijd, toepassingen van derden enzovoort, kunnen ze verkeerd worden ingesteld en ons een onjuiste of onnauwkeurige meting geven. Als dit uw geval is en u een fout ontdekt in uw metingen, dan laten we u vandaag zien hoe u de iPhone sensoren op een zeer eenvoudige manier kunt kalibreren, om terug te komen op de aanvankelijke nauwkeurigheid.

Hoe de sensoren van onze iPhone te kalibreren

  • Om de sensoren van de iPhone opnieuw te kalibreren moeten we gebruik maken van de “Compass” applicatie die met onze apparatuur is meegeleverd.
  • We openen de applicatie en als onze sensoren deze kalibratie nodig hebben in plaats van het kompas, zien we een cirkel met een rode bol die we, door de beweging van onze iPhone, door alle punten moeten gaan die ze vormen om alle sensoren te kalibreren.
  • Als we weten dat we ze moeten herkalibreren en dit eerste scherm verschijnt niet, zetten we de iPhone volledig uit, wachten een paar minuten en openen de “Compass” applicatie opnieuw.

Zodra de kalibratie is voltooid, verdwijnt dit scherm en verschijnt ons kompas.

Op deze manier hebben we alle sensoren klaar om ons te voorzien van zeer nauwkeurige gegevens die zullen worden gebruikt door applicaties van derden zoals Maps, Sports Apps, Star Maps, etc… Een zeer eenvoudig systeem om ons te helpen onze iPhone te kalibreren.

Heb je een Apple Watch? Leer hoe je de Apple Watch kunt kalibreren, want TWEE meter verschil kan in een wedstrijd heel wat zijn.