Hoe installeer je een lettertype op een Mac

Hoe installeer je een lettertype op een Mac – Apple-computers zijn perfecte machines voor het maken van zowel schriftelijke als foto- en video-inhoud. Zowel hun native applicaties als hun verschillende opties maken ons in staat om alles wat we met hen creëren op maat te maken. Als u een student bent, of als u veel werk, presentaties of geschriften moet voorbereiden, kan het zijn dat u gebruik moet maken van de verschillende fonts of lettertypes die uw Mac-apparatuur bevat, om ze een persoonlijk tintje te geven. Apple en zijn MacOS-besturingssysteem zijn echter ontworpen om ALLE lettertypen te installeren die u nodig hebt of hebt gevonden en die beter “passen” bij uw presentaties. Om dit te doen en verder te gaan met de eenvoud van hun systemen en apparatuur, zullen we vandaag uitleggen hoe je een lettertype op de Mac kunt installeren in slechts VIJF eenvoudige stappen:

Hoe installeer je een lettertype op een Mac

 • Het eerste wat we moeten doen is het type lettertype vinden dat we het beste vinden. Als het niet van ons is, of we hebben het op dit moment niet, zullen we de verschillende webrepositories moeten doorzoeken om het te downloaden. Hier zijn drie van de beroemdste:
  • Dafont
  • 1001FreeFonts
  • Google Fonts
 • Zodra we het gewenste lettertype hebben gelokaliseerd (er zijn gratis en betaalde lettertypes) en rekening houdend met het gebruik dat de auteur ons toestaat, downloaden we het naar onze computer.
 • Open de downloadsmap en open de .ZIP-map waar deze zich bevindt.
 • Zodra het bestand is gedecomprimeerd, verschijnt het lettertype in .ttf-formaat en een ” Read Me ” met de gebruiksvoorwaarden.
 • Dubbelklik op het .tff-bestand en er wordt een nieuw pop-upvenster geopend met alle informatie over het lettertype.
 • Als laatste stap hoeven we alleen maar te klikken op de optie “Install Font” en deze wordt automatisch geïnstalleerd binnen de typografische catalogus die in onze Mac is opgenomen (in sommige gevallen komen de Vetgedrukte, cursieve en andere in verschillende .tff-bestanden die we individueel zullen moeten installeren, maar die zullen worden opgeslagen binnen dezelfde familie).

Met slechts VIJF stappen hebben we ons nieuwe Mac-lettertype, beschikbaar voor gebruik in alle programmas die we op onze computer hebben geïnstalleerd.