Hoe het ouderlijk toezicht op een Mac te activeren

Ouderlijk toezicht – Velen van jullie kennen de voordelen van het internet, maar zoals alles in het leven heeft het ook zijn slechte dingen en meer als we ons aansluiten bij de woorden internet, kinderen en vrije tijd. Apple computers zijn ontworpen voor alle gezinsleden, inclusief de jongste. Dus hun computers hebben de mogelijkheid om Ouderlijk toezicht te activeren vanuit systeemvoorkeuren, en ons te helpen de kleintjes te beschermen tegen onder andere bepaalde paginas.

Wat is ouderlijk toezicht?

Zoals Apple zelf aangeeft, staat het ouderlijk toezicht ons toe:

  • Beheer van het computergebruik van onze kinderen
  • De applicaties die het bevat.
  • Toegang tot de verschillende paginas van het internet .

Dat wil zeggen, de Ouderlijk toezicht is een systeem dat de toegang tot webpaginas, de tijd die er aan wordt besteed en de toepassingen waarover we je vertellen, blokkeert. Een beheer dat we maximaal kunnen personaliseren als we voor elk kind verschillende gebruikersaccounts aanmaken, waardoor de toegang beperkt blijft tot de behoeften van elk kind.

Hoe het ouderlijk toezicht op de Mac te activeren

De toegang tot en het aanpassen van het ouderlijk toezicht is zeer eenvoudig, dus we gaan naar systeemvoorkeuren vanuit het centrale Dock of via de Finder> Systeemvoorkeuren .

Eenmaal binnen Systeemvoorkeuren hebben we toegang tot Ouderlijk toezicht .

Het ouderlijk toezicht is een systeeminstelling, dus om er enige actie op uit te voeren zullen we het moeten ontgrendelen met onze beheerdersaccount. Om dit te doen, dubbelklikt u op het sloticoontje linksonder en voert u uw beheerderswachtwoord in.

Als dit eenmaal gedaan is, en zoals we al eerder hadden gezegd, is het ideaal om verschillende gebruikers toe te voegen voor elk familielid, afhankelijk van de beperkingen die we willen activeren. Om dit te doen drukken we op de + knop en maken we een nieuw profiel aan.

Zodra het account van het kind is aangemaakt, kunnen we alle beperkingen aanpassen, met betrekking tot wat ze kunnen zien, hoe en hoe lang. Dit zijn enkele van de opties die we hieronder bespreken:

Toepassingen

In deze sectie kunnen we de toegang van onze kinderen tot de vinder of bepaalde toepassingen op onze computers aanpassen en zelfs beperken.

Zoals je kunt zien in de afbeelding, als we klikken op beperken toepassingen , kunnen we degenen die we willen verbieden het gebruik ervan (stel je voor zakelijke apps, boekhouding, online games, enz…), laat hele groepen van apps, blokkeren de Dock en andere dingen die kunnen worden geblokkeerd.

Internet

Dit kan het belangrijkste tabblad van het ouderlijk toezicht zijn , aangezien het internet, zoals u zich kunt voorstellen, op bepaalde momenten en zonder de juiste controle het gevaarlijkste hulpmiddel voor onze kinderen kan zijn.

Dit tabblad staat ons toe:

  1. Activeer onbeperkte toegang tot alle websites.
  2. Maak een beperkte maar uitbreidbare lijst van veilige websites voor kinderen
  3. Beperk automatisch de toegang tot volwassen websites, waar we handmatig adressen kunnen invoeren van websites waarvan we weten dat ze niet veilig zijn.

Als een notitie voor jullie allemaal, veel van de paginas die gebruik maken van SSL-encryptie, dat wil zeggen alle websites van banken en andere die “htttps:/” zijn, zullen worden geblokkeerd als gevolg van de onmogelijkheid om de inhoud van de pagina te bekijken, dus het ouderlijk toezicht zal deze standaard blokkeren .

Mensen

“Mensen” beperkt de toegang tot native OS X-toepassingen met bepaalde contactpersonen, dus als we contactpersonen uit de applicatieberichten of e-mail willen blokkeren, hoeven we alleen hun contactadres in te voeren.

Tijd

De beste manier om de toegang van onze kinderen te beperken is om de tijd die ze voor het scherm doorbrengen te beperken, zodat ze onze apparatuur Mac niet overmatig gebruiken als er niemand thuis is.

Andere

Als laatste tabblad vinden we anderen” , waar we de toegang tot onze eigen computer hardware kunnen beperken, de ingebouwde camera kunnen blokkeren, het branden van CDs en DVDs kunnen blokkeren, het wijzigen van wachtwoorden kunnen blokkeren, enz…

Extra bal

We weten dat we een minimum aan tijd moeten besteden aan het configureren van wat we willen en dat we niet willen dat onze kinderen het zien of gebruiken, een tijd die goed besteed wordt, maar dat kan een beetje vermoeiend zijn om te herhalen als we verschillende “dwergen” rond het huis hebben lopen. In deze gevallen zou het voldoende zijn om na het aanmaken van de gebruiker van een ander kind te klikken op het icoontje linksonder in de vorm van een moer, waardoor we de voorkeuren van de ene kunnen kopiëren en in een andere gebruiker kunnen plakken.

Als uw kinderen daarentegen meer bezig zijn met het gebruik van de iPad en iPhone, kunt u onze tutorial over het activeren van het ouderlijk toezicht op de iPhone en iPad niet missen, waarin u alle beschikbare stappen en opties zult ontdekken. Niets verzekert ons van totale controle over wat de kleintjes in huis met de computers doen. Maar dankzij het ouderlijk toezicht dat Apple voor al zijn computers heeft ontworpen, kunnen we wat makkelijker ademen door wat tijd te besteden en ze correct te configureren.