Hoe gebruik je iPhone en Mac als één (I)

Velen van u hebben een Mac-computer in aanvulling op uw iPhone, maar weinigen van u zijn zich bewust van alle opties die beide computers samen kunnen doen, gebruik makend van alle functionaliteit die Apple voor ons heeft gecreëerd dankzij de interconnectiviteit tussen iPhone en Mac bekend als Continuïteit en Handoff .

iPhone en Mac, twee computers die samen ongelooflijke dingen kunnen doen in de zuiverste Apple-stijl, eenvoudig en intuïtief. Hulpmiddelen die we vaak over het hoofd zien, maar die ik heb willen herzien om ze te gebruiken zoals ze oorspronkelijk gepland waren… en dat je erg dankbaar zult zijn als je ze niet kent.

Minimumeisen voor het gebruik van Continuïteit en Handoff:

Mac-computers met OS X Yosemite:

 • MacBook Air (medio 2012 en later)
 • MacBook Pro (medio 2012 en later)
 • MacBook (Retina, 12-inch, begin 2015)
 • iMac (eind 2012 en daarna)
 • Mac mini (eind 2012 en later)
 • Mac Pro (eind 2013)

iOS-apparatuur met versie 8.1:

 • iPhone 5 of later
 • iPad Pro
 • iPad (4e generatie)
 • iPad Air of achteraan
 • iPad mini of later
 • iPod touch (5e generatie) of later

Wat is Continuïteit en Handoff?

We hebben het al gehad over wat dit geweldige systeem dat Apple heeft gecreëerd is, maar laten we het in perspectief plaatsen.

Apple heeft zich gerealiseerd dat we onze iPhone vaak gebruiken om onder andere te surfen op het web, een paper te schrijven in Pages of een master te schrijven, maar het is iets dat natuurlijk veel comfortabeler is om te doen vanaf een Mac computer, en vice versa als we haast hebben en verder willen gaan op de bus op weg naar de les.

Normaal gesproken zullen we het moeten verlaten, een e-mail sturen met de bijlage en duizend andere dingen om van de iPhone naar de Mac te gaan, maar nu niet meer, we zullen gewoon moeten klikken op het nieuwe pictogram dat zal verschijnen in het Mac Dock (of op het iPhone-vergrendelingsscherm).

Een functie die compatibel is met alle Apple Apps zoals Mail, Safari, Maps, Berichten, Herinneringen, Agenda, Contacten, Pages, Numbers en Keynote, en zelfs met sommige apps van derden.

Om het te activeren loggen we eenvoudigweg in op iCloud met dezelfde Apple ID op alle apparaten, schakelen we Bluetooth in op alle apparaten en verbinden we ze met hetzelfde Wi-Fi-netwerk. Zorg ervoor dat de apparaten dicht bij elkaar staan. 

Wat zijn de snelle voordelen van Continuïteit?

Telefoongesprekken op iPhone en Mac

Zodra alles is geconfigureerd om het gebruik van Continuïteit en Handoff mogelijk te maken, is het eerste interessante wat we kunnen doen het maken en ontvangen van telefoongesprekken op onze mobiele telefoon vanaf onze iPad, iPod touch of Mac wanneer onze iPhone zich op hetzelfde Wi-Fi-netwerk bevindt.

Denk eens na, hoe vaak concentreer je je op het werken op je Mac of iPad en er gaat een telefoontje af op je iPhone die in een andere kamer staat? Nu kun je als bij toverslag je telefoontjes beantwoorden vanaf je eigen computer.

In het algemeen wordt deze optie automatisch ingeschakeld in de initiële configuratie, maar u kunt deze altijd in- of uitschakelen binnen de voorkeuren of instellingen van FaceTime> iPhone telefoongesprekken in- of uitschakelen

.

SMS op iPhone en Mac

Net zoals je een sms stuurt vanaf je mobiel naar een van je vrienden, kun je nu hetzelfde doen vanaf je Mac, iPad of iPod Touch. U kunt een gesprek beginnen met uw vrienden op uw computer en dit voortzetten op weg naar waar u maar wilt.

 • Groene berichten? zijn normale sms-berichten en hebben een kostprijs als ze niet in uw tarief zijn inbegrepen.
 • Blauwe berichten? zijn ook smsen maar dan gratis, want de andere persoon heeft ook een iPhone en gebruikt zijn of haar Apple ID om contact met u op te nemen.

Als je het wilt activeren ga dan op je iPhone naar Settings> Messages> Send & Receive . Vink de vakjes voor uw telefoonnummer en e-mailadres aan. Ga dan naar Settings> Messaging> Text Message Forwarding en activeer het apparaat (de apparaten) waarnaar je berichten wilt verzenden.

Zoek de code op je geactiveerde Mac, iPad of iPod touch en voer deze verificatiecode in op je iPhone.

Instant HotSpot tussen iPhone en Mac

Een ander voordeel van Continuïteit is het gemak waarmee we het internet kunnen delen tussen onze iPhone en Mac apparaten. Hoe hard de telecombedrijven ook proberen ons MIFI-modems of een ander systeem voor het delen van internet te verkopen, de iPhone is meer dan genoeg om al onze apparaten van een Wi-Fi-signaal te voorzien.

Als we in de regel Settings> Internet sharing moesten invoeren en wifi en USB moesten activeren, de sleutels die we hebben beveiliging, enz… Als we Continuïteit tussen de iPhone en Mac hebben geactiveerd, selecteer je gewoon het netwerk dat automatisch en onmiddellijk tussen onze toestellen zal verschijnen.

Eindelijk, snelle internettoegang zonder de noodzaak om een wachtwoord in te voeren!

Binnenkort zullen we elke Apple applicatie die gebruik maakt van Continuïteit en Handoff tussen iPhone en Mac bekijken.

Voor nu, laten we activeren en testen wat we je net hebben laten zien!