Hoe gebruik je de modus Niet storen tijdens het rijden op de iPhone en iPad?

Niet storen tijdens het rijden

Niet storen tijdens het rijden – Een van de innovaties die Apple heeft geïntroduceerd op iOS 11 was de activering van de Niet storen tijdens het rijden . Een systeem dat ALLE inkomende oproepen, berichten en dergelijke tijdens het rijden verbreekt, om elke vorm van afleiding tijdens het rijden te vermijden.

Volgens de algemene verkeersrichting wordt ongeveer 30% van de dodelijke of ernstige ongevallen veroorzaakt door afleiding achter het stuur, en 98% door het gebruik van een mobiele telefoon achter het stuur. Apple, als de fabrikant van de iPhone en de ontwikkelaar van iOS, heeft besloten om te helpen deze cijfers te verminderen met de Do Not Disturb While Driving mode .

Velen van u hebben ons gevraagd of deze ongestoorde modus eindelijk in iOS 11 is opgenomen of niet, en vooral hoe u deze modus kunt activeren. Als reactie op ALLE geïnteresseerde partijen is er de modus Niet storen tijdens het rijden in iOS 11, en het heeft DRIE verschillende manieren om het te activeren die we hieronder uitleggen.

Hoe u de manier waarop u de ongestoorde modus activeert tijdens het rijden kunt aanpassen

 • Het eerste wat we moeten doen is naar Instellingen gaan en zoeken naar de sectie Niet storen.
 • Eenmaal daar scrollen we naar beneden tot we het gedeelte vinden waarin staat “Verstoor het rijden niet” modus die in de handmatige modus zal staan.
 • We kunnen DRIE manieren kiezen om deze nieuwe rijmodus niet te verstoren:
  • Automatisch: Wanneer de iPhone beweging detecteert, wordt deze automatisch geactiveerd.
  • Wanneer u verbinding maakt met de Bluetooth van de auto.
  • Handmatig:  Als we het activeren.
 • We selecteren degene waar we het meest in geïnteresseerd zijn (we raden de Bluetooth-optie aan, voor het geval je op een fiets of skateboard rijdt of ook zodat deze niet constant wordt geactiveerd) en deze is al geconfigureerd.

Gebruik van de modus Niet storen tijdens het rijden

Verstoor de modus niet tijdens het rijden in automatische modus of wanneer u verbinding maakt met Bluetooth

.

We hoeven helemaal niets te doen, behalve de telefoon vergeten en veilig rijden. In het geval dat je het op een van deze TWEE manieren hebt ingesteld en je weet niet wat je rijdt, probeer dan gewoon de iPhone te ontgrendelen en vertel het dat wij niet degene zijn die rijden.

Verstoor de modus niet tijdens het rijden met de hand

.

Als u de modus Niet storen tijdens het rijden op handmatig hebt ingesteld, kunt u het beste de snelkoppeling gebruiken die wordt aangeboden door het iOS 11 Control Center, dat u kunt vinden in de instellingen:

 • Ga naar Instellingen en zoek de sectie van het controlecentrum.
 • Eenmaal daar klikken we op “customize controls” waar we kunnen kiezen welke applicaties we willen hebben in ons controlecentrum (dat toegankelijk is door van onder naar boven te schuiven).
 • We vinden de toepassing “Verstoor het rijden niet” modus en activeren deze.
 • Eenmaal geactiveerd in het controlecentrum, opent u deze eenvoudigweg zodra u in de auto zit en klikt u op het autovormig pictogram, dat onmiddellijk de modus Niet storen activeert tijdens het rijden.

Zodra dit is geactiveerd op een van de DRIE manieren, zal ons team stoppen met het ontvangen van oproepen, berichten of e-mails, om ons te helpen ons te concentreren op de echt belangrijke, en zal een bericht sturen dat we kunnen configureren naar ALLE mensen die hebben geprobeerd om contact met ons op te nemen tijdens de reis.

Met dit eenvoudige maar ingenieuze systeem toont Apple opnieuw de interesse in gebruikers en de voordelen die technologie kan hebben bij het oplossen van onze dagelijkse problemen.