Hoe een applicatie terug te sturen naar de App Store in VIJF stappen

Retourneren van een applicatie – Hoewel Apple veel heeft gedaan aan het debuggen van het systeem voor het kopen van programmas, films, muziek en boeken, kopen we vaak per ongeluk applicaties (het is een vreemd iets, maar het kan gebeuren), of we doen het gewoon denkend aan hun kwaliteit en bij lange na niet. Wat kunnen we dan doen? Kunnen we niet een applicatie retourneren?

De tevredenheid van uw klanten is iets wat Apple zeer serieus neemt, en als zodanig is er een procedure voor het terugsturen van een applicatie naar de App Store die u hebt gekocht en waar u niet tevreden over bent. Een proces dat niet onmiddellijk is, maar dat vaak het overwegen waard is.Β Probeer echter geen applicaties terug te sturen die je maanden geleden hebt gedownload, we denken niet dat het op dit moment gaat werken.

Retourneer een app – Hoe retourneer je een app naar de App Store in VIJF stappen

  • Eerst moeten we toegang krijgen tot de technische ondersteuning van Apple en naar iTunes en Apple Music
  • gaan.

  • Selecteer iTunes> iTunes Store
  • We selecteren Aankoop, Facturatie en Omwisseling
  • We klikken op “Het onderwerp staat niet vermeld”, en er verschijnt een spatie voor ons om te schrijven wat we willen, waar we met de hand moeten schrijven “Kwaliteit van de gekochte inhoud”
  • Er zal een nieuwe sectie verschijnen met de best mogelijke optie, namelijk om een e-mail te sturen, waarin we zullen uitleggen wat er is gebeurd en de belangrijkste redenen voor het aanvragen van een terugbetaling van het betaalde bedrag voor de aanvraag.

In een maximum van 24u zal Apple ons per e-mail contacteren met de oplossing van de klacht, die voor bijna 95% wordt aanvaard, zolang je niet zegt dat de stemmen die je in je hoofd hoort je gedwongen hebben om ze te kopen!

Heeft u aanvragen moeten retourneren? Heeft u problemen gehad? Vertel het ons.