Hoe deelt u uw cd- of dvd-station tussen computers?

Hoe deel je je cd-station – Enige tijd geleden vertelden we je in een tutorial hoe je het internet vanaf je Mac kunt delen met de rest van je draadloze gadgets, dankzij het tabblad delen in Mac OS X systeemvoorkeuren.

Vandaag gaan we de instellingen van deze sectie iets meer uitbreiden en gaan we de optie om de DVD- of CD-speler van sommige van onze apparatuur te delen met de rest inschakelen.

De richting die Apple is ingeslagen bij het vervangen van cd-dvd-optische stations in zijn computers kan al dan niet juist zijn. Maar denk eens aan de voordelen van het afschaffen van zon optische schijf in uw computer, zoals meer batterijruimte, een lager stroomverbruik, een lagere computertemperatuur en een lager gewicht.Een ander ding om in gedachten te houden is het steeds vaker voorkomende idee van het overbrengen van inhoud via streaming, USB, de cloud of directe links.

Wat gebeurt er nu met onze CDDVDs? Wat als iemand mij een fysiek formaat met informatie geeft?

Apple, heeft hierop geanticipeerd en stelt ons in staat om de optische schijf van een van onze computers te delen met een paar kleine aanpassingen in de aandelenmap.

Hoe bereidt u de apparatuur voor om het cd- of dvd-station te delen

Op een Mac met een schijfstation

 • Op onze computers met een optische schijf moeten we toegang hebben tot Systeemvoorkeuren> Delen
 • Activeer ” Deel DVD of CD ” en voer een gemakkelijk te onthouden naam in onder de tab ” Computernaam “.
 • We hebben ook de optie gevraagd voordat we andere gebruikers toestaan mijn DVD-station te gebruiken
 • .

Delen van cds of dvds

In het geval dat we een schijfstation willen benaderen vanaf een Mac BookPro of iMac die al een schijfstation heeft, of dat we merken dat het externe optische station niet wordt gedetecteerd vanwege oudere apparatuur, kunnen we de volgende instructie toevoegen aan Terminal

Voer terminal in Toepassingen> Nutsbedrijven> Terminal

We voegen toe:

 1. standaardinstellingen schrijf com.apple.NetworkBrowser EnableODiskBrowsing -bool true
 2. standaardwaarden schrijf com.apple.NetworkBrowser ODSS ondersteund -bool waar

Met dit commando kan de apparatuur worden aangesloten op de remote unit.

Als onze computer met een schijfstation een Windows PC is

Velen van jullie hebben gemengde Mac – PC teams, en we hebben ook een gids voor jullie! Het enige addertje onder het gras is dat je minstens Windows XP SP2 moet hebben (dus als je iets ouder hebt is het tijd om te upgraden) om het bestand dat Apple heeft gemaakt voor het delen van schijven in Windows te installeren.

 • Zodra het bestand is geïnstalleerd, verschijnt er een nieuw tabblad in ons Windows-controlepaneel dat de optie om het station te delen mogelijk maakt.
 • We selecteren het, en zoals we in de vorige stappen met Mac-computers deden, schakelen we de optie in om de schijf te delen en om te vragen voordat we verbinding maken met onze schijf
 • .

Hoe gebruik je je DVD of CD drive op onze Mac

 • In de apparatuur MET lezer introduceren we een CD of DVD.
 • Op uw computer ZONDER een DVD- of CD-speler gaat u naar “Finder Preferences” in Finder> Preferences.
 • We controleren of we binnen de apparaten CD-schijven, DVD-schijven en iPod hebben geactiveerd.
 • Wanneer u het venster Finder opent, ziet u de gedeelde schijf van de andere computer, selecteert u deze en de computer waarvan de gegevens worden gedeeld, verschijnt.

Eenmaal geselecteerd en afhankelijk van het feit of we de “ask before connecting” tab geactiveerd hebben , zal deze automatisch toegang krijgen tot de inhoud van de schijf of ons vragen om de sleutel te verbinden.

Vanaf nu kunnen we de lezers van oude computers die we thuis hebben, gebruiken om al onze inhoud te zien… hoewel tegenwoordig bijna alles in de wolken is.