Hoe de ondertiteling van onze films te activeren en aan te passen op de iPhone en iPad

Schakel iPhone ondertitels in

iPhone ondertitels inschakelen : Als je wilt weten hoe je iPhone en iPad ondertiteling kunt activeren en aanpassen is dit jouw site, blijf lezen! We hebben meerdere malen gesproken over de manier waarop Apple zijn apparatuur ontwerpt voor allerlei soorten gebruikers. Een extern ontwerp dat, samen met toegankelijkheidsopties, de appelcomputers bruikbaar maakt voor mensen met een visuele, geluids- of andere handicap. Toegankelijkheidsopties die echt maatwerk zijn voor onze computers, en die we ALLEmaal kunnen gebruiken voor ons eigen voordeel.

Tot vandaag hadden we geleerd hoe we de lettergrootte op de iPhone en iPad konden vergroten, hoe we een iPhone met een kapotte knop konden aanzetten, hoe we onze iPhone in een echt vergrootglas konden veranderen, hoe we de Flash op onze iPhone konden gebruiken om ons te waarschuwen voor oproepen en berichten, en zelfs hoe we onze iPhone alle tekst konden laten lezen die op het scherm verschijnt. En vandaag gaan we u tonen hoe u de ondertitels van onze films of series kunt activeren en personaliseren (grootte, kleur, achtergrond…), zolang ze het ondertitelbestand maar hebben.

Hoe activeer en pas je ondertitels aan op iPhone en iPad

 • Het eerste wat we moeten doen is toegang krijgen tot het instellingenmenu op de iPhone of iPad, en naar General> Accessibility gaan.
 • Eenmaal binnen de bereikbaarheidsopties zoeken we naar de sectie “Multimedia-inhoud”, van waaruit we toegang hebben tot Subtitulos.
 • Binnen de ondertitels merken we dat er TWEE opties zijn, één om de ondertitels in de film of serie te activeren, en een andere om de stijl op het scherm hiervan te selecteren.
 • De personalisatie van de ondertitels is veel uitgebreider dan we ons voorstellen. U kunt kiezen uit DRIE voorgedefinieerde stijlen, of u kunt uw eigen stijl creëren.
  • Standaard: De normale ondertitel.
  • Grote tekst: Met grotere tekst voor degenen die het nodig hebben.
  • Klassiek: Als van “Teletekst” zelf
  • Creëer een nieuwe stijl: waar we de grootte, het lettertype en de kleur van de tekst of zelfs de achtergrond kunnen aanpassen.

Door deze DRIE eenvoudige stappen te volgen, kunnen we de ondertitels van films die we zowel in iTunes als in andere toepassingen zoals YouTube, Netflix, HBO, Hulu of zelfs onze eigen opgeslagen films met ondertitelbestand activeren en aanpassen.

Nog een optie om van onze films te genieten in originele versie met ondertiteling, vanuit het comfort van ons huis, op de iPad of zelfs vanaf de iPhone.