Hoe de kleur van een map te veranderen in macOS

In het verleden (tot Mac OS X 8) heeft het toevoegen van een label aan een van onze mappen automatisch de kleur van die map veranderd in de kleur van het label. Een zeer nuttig systeem voor het lokaliseren van een bepaalde map , die met de komst van de nieuwe versies van het Mac-besturingssysteem is verdwenen. De belangrijkste reden was om de kleur van de mappen op het bureaublad te homogeniseren, waardoor er slechts één kleurpunt per label overblijft. Maar dat betekent niet dat we de kleur van een map in macOS niet kunnen veranderen met behulp van de eigen instellingen van het systeem en zonder gebruik te hoeven maken van applicaties van derden.

Een wijziging die alleen invloed heeft op de map die we gaan bewerken , zodat je vrij kunt oefenen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over alle mappen op het systeem.

Hoe verander je de kleur van een map in macOS

Vereiste tijd: 2 minuten.

Het wijzigen van de kleur van een map in macOS is mogelijk door het wijzigen van de kleur van het pictogram in de preview . Dit is een goed idee als u een bepaalde map wilt markeren of aanpassen met uw bedrijfskleuren om deze in één oogopslag te identificeren.

 1. Mapinformatie

  Selecteer de map waarvan u de kleur wilt wijzigen en druk op de toetsen commando (⌘) + i om toegang te krijgen tot de mapinformatie, of door gebruik te maken van het bovenste menu in Finder> File> Get Info .

 2. Kopieer icoon

  In het pop-up venster klikken we op het icoontje linksboven (er verschijnt dan een blauwe arcering). Zodra je het hebt geselecteerd kopieer je het met het commando (⌘) + C .

 3. Voorvertoning

  Open de toepassing Preview en ga in de bovenste menubalk naar Edit> Paste from Clipboard.

 4. Kleuraanpassingen

  Zodra je het map-icoontje in het blauw ziet op het voorbeeldscherm, klik je op de bewerkingsknop en vervolgens op Kleur aanpassen . We gebruiken de verschoven exemplaren tot we de kleur vinden waarin we geïnteresseerd zijn. Houd er rekening mee dat u ook brieven kunt toevoegen om de map verder aan te passen.

 5. Selecteer en kopieer

  Zodra het map-icoontje is bewerkt selecteer je alles met Commando (⌘) + A of via het bovenste menu Bewerken> Alles selecteren , en kopieer je het met Commando (⌘) + C of in het menu Bewerken> Kopiëren. Het is belangrijk dat wanneer u het pictogram selecteert, er een vakje verschijnt of het werkt niet . In dat geval zouden we de handmatige selectietool gebruiken en deze vervolgens kopiëren.

 6. Plakken

  We gaan terug naar het oorspronkelijke icoon waar we de nieuwe map met kleur plakken (we openen de informatie als we die gesloten hadden) en we selecteren het icoon linksboven . Eenmaal geselecteerd ga naar Hoofdmenu> Bewerken> Plakken

Alleen met deze SIX eenvoudige stappen kunnen we de kleur van de mappen in macOS aanpassen. Een perfect systeem om visueel te identificeren die we gemakkelijk moeten vinden, en vooral p of de kleur of tekst te relateren aan uw merkimago .

Videotutorial: Hoe verander je de kleur van een map in macOS