Het dempen van gesprekken van onbekende nummers op de iPhone met iOS 13

Met de komst van iOS 13 komen er honderden nieuwe functies en bedoelen we niet alleen op esthetisch niveau of in de vorm van nieuwe applicaties. Ze voegen nieuwe functies toe aan de applicaties van het systeem , zoals de mogelijkheid om gesprekken van onbekende nummers op de iPhone te dempen.

Tot nu toe was het alleen mogelijk om die nummers te blokkeren die we besloten hadden (meestal die van commercials die onophoudelijk belden). Maar iOS 13 gaat nog een stap verder en stelt ons in staat om nummers die niet in ons telefoonboek staan, die we niet recentelijk hebben gebeld of die niet door Siri worden gesuggereerd (d.w.z. dat ze niet zijn gevonden als contactpersoon in een postketen, bericht of andere), te dempen.

Hoe kunnen gesprekken van onbekende nummers op de iPhone met iOS 13

worden gedempt?

Vereiste tijd: 1 minuut.

Het uitschakelen van gesprekken van onbekende nummers op de iPhone zal ons in staat stellen om voor eens en altijd die “ongewenste” gesprekken te vergeten, van mensen of bedrijven die we niet onder onze contacten hebben in slechts DRIE stappen:

  1. Instellingen

    Voer de iOS-instellingen van uw iPhone in.

  2. Telefoon

    Kijk naar de telefoonsectie, waar u de opties en het gedrag van de iPhone kunt aanpassen met oproepen (Gesprekken, geblokkeerde contacten, hulp bij het kiezen, etc.)

  3. Stomme onbekende nummers

    Schakelt de optie in Stilte onbekende nummers voor alle nummers die niet zijn opgeslagen in uw telefoonboek, of die geblokkeerd zijn.

Al die “gescreende” oproepen die niet op onze iPhone hebben gebeld, worden direct naar de voicemail gestuurd (als je die hebt geactiveerd) en verschijnen in de lijst met recente oproepen . Op deze manier kunnen we, hetzij vanwege het bericht dat in de mailbox is achtergelaten, hetzij omdat we het nummer herkennen, terugbellen wanneer we maar willen.

LET OP: Hoe blokkeert u een contactpersoon om geen oproepen meer te ontvangen op de iPhone?

Als je, net als wij, geen telefoontjes aanneemt van onbekende nummers, wordt deze iOS-instelling je grootste bondgenoot . Maar let op! dat veel bedrijven PBXen gebruiken, omdat ze die niet hebben opgeslagen, kunnen hun nummers onopgemerkt blijven…