Gebruikstijd: Hoe te vermijden dat er wordt gewinkeld binnen iPhone- en iPad-applicaties?

Beperk In-App Shopping iPhone-iPad

Het komt steeds vaker voor dat applicatie- en game-ontwikkelaars inzetten op applicaties met geïntegreerde aankopen voor extra content, abonnementen, uitbreidingen of extras in het geval van games . Een model dat interessant kan zijn voor “verantwoordelijke” volwassenen, maar dat een echte nachtmerrie kan zijn voor degenen die kleine kinderen hebben en hun computers delen. Stel je voor dat een “onschuldig” kind met je iPhone of iPad speelt en dwangmatig op de koopknop drukt om meer levens, nieuwe krachten te hebben of om een bepaalde fase af te maken . Nee, u zult noch de eerste noch de laatste zijn die uw handen op het hoofd neemt na het ontdekken van een onverwachte uitgave in uw rekeningen… Tot vandaag zullen we u laten zien hoe u kunt voorkomen dat u in de applicaties gaat shoppen.

Zowel iOS als iPadOS stellen ons in staat om TOTALE controle te hebben over de meeste van hun functies, zelfs wanneer we het gedrag van onze computers beperken . Als je al hebt geleerd hoe je kunt voorkomen dat iemand per ongeluk een applicatie verwijdert, dan gaan we je vandaag leren hoe je aankopen vanuit applicaties op zowel de iPhone als de iPad kunt beperken en voorkomen, zodat je kunt ontspannen als je de kleintjes in huis ziet spelen met onze computers.

Hoe kan ik het winkelen in iPhone- en iPad-applicaties vermijden

?

Vereiste tijd: 1 minuut.

iOS en iPadOS hebben een instelling binnen de sectie Tijd van gebruik die ons in staat stelt om aankopen binnen applicaties te beperken. Dit is een zeer nuttig systeem (vooral als we jonge kinderen hebben die onze computers gebruiken), om te voorkomen dat we per ongeluk of opzettelijk in-App aankopen doen, die we als volgt kunnen activeren:

 1. iOS of iPadOS instellingen

  We hebben toegang tot de instellingen van onze iPhone of iPad.

 2. Gebruikstijd

  We zoeken en voeren de toepassing Tijdstip van gebruik in die beperkingen, controles en restricties groepeert.

 3. Beperkingen

  Klik op Beperkingen om de beperkingen die we kunnen maken van onze apps, het gebruik van de camera, etc. aan te passen.

 4. iTunes en App Store aankopen

  We gingen naar de iTunes en App Store om de beperkingen met betrekking tot iTunes en de App Store aan te passen.

 5. Winkelen binnen de App

  Ga naar de sectie Copras binnen de App en selecteer niet om aankopen in de App te voorkomen.

Door deze eenvoudige stappen te volgen voorkomen we voor eens en altijd dat we een onaangename verrassing krijgen voor extra kosten van een onverwachte aankoop , of het nu een van onze kinderen is die onschuldig speelt, of een ander familielid of vriend die niet twee keer heeft nagedacht voordat hij op de knop heeft gedrukt.