Gebruikstijd: Hoe kan ik voorkomen dat iemand applicaties op de iPhone of iPad verwijdert?

Hoe voorkom je dat iemand applicaties van je iPhone of iPad verwijdert – Als je je iPhone of iPad deelt met je kinderen, familie of vrienden zodat ze kunnen genieten van hun films, spelletjes of applicaties, ben je er zeker van dat bij sommige gelegenheden (vooral als het jonge kinderen zijn), je hebt ontdekt dat een van hen “per ongeluk” een aantal applicaties heeft verwijderd die je op je computers had geïnstalleerd . We zeggen niet dat dit met voorbedachte rade was, maar feit is dat vanaf dat moment de typische vragen beginnen: Welke, wie, wanneer, hoe en waarom?

Dit is een veel vaker voorkomende situatie dan je zou denken, maar we kunnen het vermijden dankzij een instelling die is opgenomen in Time of Use in iOS en iPadOS . Een instelling die ons in staat stelt om te voorkomen dat iemand per ongeluk applicaties van onze computers verwijdert.

Hoe voorkom je dat iemand applicaties op de iPhone of iPad verwijdert

Vereiste tijd: 1 minuut.

Tijdstip van gebruik stelt ons in staat om het gebruik van onze iPhone of iPad aan te passen of te beperken. Een van deze instellingen beperkt het verwijderen van applicaties die we op onze computers hebben geïnstalleerd, wat zeer nuttig is voor degenen onder u die uw iPhone of iPad delen met familie, vrienden of de gevreesde jonge kinderen . Als u wilt weten hoe u het kunt activeren om te voorkomen dat iemand per ongeluk applicaties verwijdert en niet van streek raakt, is het zo eenvoudig als het volgen van deze stappen:

 1. iOS of iPadOS instellingen

  Wij hebben toegang tot de instellingen van onze iPhone of iPad

 2. Gebruikstijd

  We zoeken en voeren de toepassing “Tijdstip van gebruik” in die beperkingen en controles en restricties groepeert.

 3. Beperkingen

  Klik op “Beperkingen” om de beperkingen die we kunnen maken op onze apps, het gebruik van de camera, enz. aan te passen.

 4. iTunes en App Store aankopen

  We gaan naar de iTunes en App Store om de beperkingen met betrekking tot iTunes en de App Store aan te passen.

 5. Verwijder Apps

  In het deel “Apps verwijderen” hebben we ervoor gekozen om het niet toe te staan, om te voorkomen dat applicaties van onze computer worden verwijderd.

LET OP: Hoe kan ik een applicatie cadeau doen aan iemand in iOS?

Vanaf dit punt, elke keer als we een applicatie laten drukken, zal het nooit het “X” icoon tonen om het te verwijderen , waardoor we de stappen moeten herhalen om de verwijdering van apps te reactiveren voor het geval we het echt willen verwijderen en dat, zoals u zult hebben gezien, we dat in een kwestie van seconden kunnen doen.

Extra bal: Hoe voorkom je dat ze in apps installeren of winkelen

Als je hebt gemerkt, zijn er binnen deze beperkingen van de Time of Use instellingen voor iPhone en iPadOS nog een paar opties, waaronder de mogelijkheid om te voorkomen dat iemand een applicatie installeert of aankopen doet binnen de Apps . Een zeer interessante instelling is de laatste, die zal voorkomen dat de toevallige aankoop van apps, of zelfs aankopen binnen de apps, ideaal voor kinderen niet gek te gaan kopen “juweeltjes” of andere gadgets binnen de games.

We weten dat dit laatste iets minder waarschijnlijk is, aangezien u het wachtwoord van uw Apple ID nodig heeft om dergelijke aankopen te doen, maar het is beter om te voorkomen dan om later spijt te krijgen en elk type aankoop op onze terminals te beperken op dezelfde manier als we eerder hebben gedaan , maar door “Apps installeren” of “Aankopen binnen de App”> Niet toestaan te selecteren.