Gebruik van noodoproepen op de iPhone met iOS 11

Noodoproep op iPhone

iPhone noodoproep – Leer hoe u een noodoproep kunt instellen vanaf uw iPhone met het nieuwe iOS 11. Apple introduceerde de S.O.S. Emergency Call knop met de eerste versie van de Apple Watch. Een eenvoudig systeem dat de lokale hulpdiensten waarschuwt en in geval van nood onze locatie doorstuurt, terwijl ook de familieleden die we in dienst hebben worden gealarmeerd.Β Maar tot de komst van iOS 11 was er geen systeem om de noodoproep op de iPhone te activeren.

Omdat we geloven dat het van vitaal belang is om dit systeem te kennen, leggen we uit hoe het te configureren en te gebruiken, op een duidelijke en eenvoudige manier.

Hoe zet je een noodoproep op de iPhone op

Ga op uw iPhone naar Instellingen> SOS Noodgevallen. Hier kunt u de verschillende opties voor noodoproepen activeren of deactiveren:

  • Druk vijf keer om te activeren (naast het normale systeem)
  • Automatische oproep
  • Noodcontacten die op de hoogte worden gebracht (toevoegen of wijzigen van contacten gebeurt vanuit de Health-toepassing, maar als u op drukt, worden we automatisch verplaatst)
  • Countdown geluid, om ons te waarschuwen dat de noodoproep zal worden geactiveerd als we blijven drukken

Onze aanbeveling is dat u ALLE opties activeert om een correct gebruik te maken

.

Hoe gebruik je de noodoproep op de iPhone

Het gebruik van de noodoproep op de iPhone is zeer eenvoudig, en we hoeven alleen maar de aan/uit-knop aan de zijkant en een van de volumeknoppen (wat het ook is) in te drukken en vast te houden. In het begin verschijnt er een nieuw scherm waar we op kunnen drukken om onze medische gegevens te bekijken of de noodoproep te lanceren. Maar als we op de TWEE-knoppen blijven drukken, begint het aftellen automatisch en wordt er gebeld naar de lokale hulpdiensten.

Daarnaast en als we de optie hebben geactiveerd om de noodoproep S.O.S. te activeren, zal het voldoende zijn om de zijdelingse aan/uit-knop vijf keer in te drukken.

Houd er rekening mee dat dit systeem geen spel is, en dat het de echte noodteams zal oproepen. Dus speel er alsjeblieft niet mee. We willen gewoon dat u het weet, dat u weet hoe u het correct kunt configureren en vooral dat u weet hoe u het moet gebruiken, ook al hopen we dat u het nooit nodig zult hebben.