FoodPorn-liefhebber? ZEVEN-tips voor het maken van perfecte voedselfotos

Sinds de iPhone en zijn camera op het toneel verschenen, zijn sociale netwerken gevuld met miljoenen fotos van allerlei aard. Sommige van hen zijn van sport, andere van gebouwen, maar natuurlijk is een van de nieuwe modes die met veel kracht zijn binnengekomen de ” Foodporn “, een term die komt om al die perfecte fotos van voedsel af te bakenen.

Hoe vaak hebben we op Instagram of Facebook fotos gezien van die ad spaghetti, of wat zwart als steenkool-ijs. Allemaal gemaakt door voedselminnende gebruikers die hun ontbijten, lunches, diners of cocktails graag delen op sociale netwerken.

Als u een van die fijnproevers bent en u zich afvraagt hoe sommige mensen die ongelooflijke beelden krijgen, dan hebben we SEVEN-tips voor u om die composities te verbeteren en perfecte voedselfotos te maken.

SEVEN Tips voor het maken van perfecte voedselfotos

Pas op voor schaduwen

Bij het maken van een foto op een hoger niveau moet je goed letten op de schaduwen die op de te fotograferen scène worden geworpen. Ze kunnen het beeld verpesten. Indirecte verlichting is een goede bron om die schaduwplekken te vermijden, zoals we kunnen zien in Loga Tréclaus Instagram-account.

Focus op het essentiële

Het is raadzaam om overbelaste achtergronden en elementen die afleiden van het wezenlijke te vermijden: het ontbijt. Spelen met oppervlakken met verschillende texturen of effen kleuren is altijd een goed idee.

Gebruik de zoom

iPhone X-cameras zijn ideaal voor het maken van macrofotos en het focussen op bijvoorbeeld kleine, unieke items. Met de 2x zoomknop op de iPhone X camera kun je nog dichter bij het centrale element komen.

Activeert de HDR-functie

Ga gewoon naar Instellingen> Camera> HDR Auto (standaard). En daar kunt u kiezen of uw iPhone naast de HDR-foto ook de normaal belichte foto moet opslaan. Als u dit doet, zullen de fotos op de platen met natuurlijk licht aanzienlijk worden verbeterd, waarbij donkere schaduwen behouden blijven terwijl de lichte schaduwen perfect worden belicht.

Gebruik de juiste toepassing

  • Camera+:  Een perfecte app voor het afzonderlijk instellen van de belichting en de focus. En de helderheid eenvoudig te regelen. De Grid-functie is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat uw fotos altijd goed ingelijst zijn.

DownloadQR-CodeCamera+Developer: LateNite AppsPrijs: 3,49

  • Halogenide: De Halide app is voorzien van geavanceerde tools en een gedetailleerde interface die speciaal is ontworpen voor iPhone 8 en iPhone X. Het heeft een zeer slimme automatische modus, die alle controle “overhandigt” aan de iPhone. Maar het heeft ook een “handmatige” modus voor de meer professionele.

DownloadQR-CodeHalide – RAW Manual CameraDeveloper: Lux Optics IncorporatedPrijs: Free+.

Gebruik een doelwit op je iPhone

Moment produceert een breed scala aan populaire lenzen voor de iPhone X-camera. Onder hen de macrolens ” Superfish “, zeer geschikt voor het vastleggen van meer suggestieve texturen.

Voeg een Dron toe aan de vergelijking

Heb je nagedacht over wat een Dron voor je kan doen? Eerst kun je fotos maken met ongelooflijke hoeken, dan kun je naast je perfecte ontbijt poseren, ten derde kun je het ontbijt en de omgeving inlijsten, en tot slot is de DJI-drone Spark een cool ding dat je met de palm van je hand kunt besturen!