De standaardbrowser op iPhone en iPad met iOS 14 wijzigen

Safari, Chrome, firefox of de uitgedoofde explorer zijn altijd de grote browsers geweest die op computers worden gebruikt. Velen maakten de sprong naar mobiele apparaten in de vorm van apps en vandaag de dag kunnen we ze vrij gebruiken op onze computers .

Wat we tot nu toe niet konden doen was de standaardbrowser van het systeem zo veranderen dat wanneer je op een link klikt, deze in een andere browser opent dan Safari . Met de release van iOS 14 en iPadOS kunnen we de standaardbrowser van het systeem wijzigen in de door ons gewenste browser (zolang de applicatie is bijgewerkt om deze nieuwe functie van iOS 14 te kunnen gebruiken), waarbij we deze eenvoudige stappen volgen

Hoe verander je de standaard browser op iPhone of iPad

Vereiste tijd: 1 minuut.

Zowel iOS 14 als iPadOS 14 stellen ons in staat om de standaardbrowser te wijzigen wanneer we op een link of andere site klikken die op een website moet worden geopend . Als Safari je niet heeft overtuigd, kun je nu kiezen om Chrome of een andere recentelijk bijgewerkte browser de standaardbrowser op je computer te maken . Voor hen is dit alles wat je moet doen:

  1. Instellingen

    We hebben toegang tot de instellingen van onze iPhone of iPad met iOS 14 geïnstalleerd.

  2. App browser

    We kijken in de lijst van de toepassingen die we hebben geïnstalleerd de Chrome-toepassing (Firefox is nog niet geüpdatet om deze functie te kunnen gebruiken) en we klikken om de instellingen te zien.

  3. Verander standaard van browser

    U ziet een nieuwe instelling genaamd Wijzig standaardbrowser. Schakel het gewoon in en het wordt de standaardtoepassing van het systeem vanaf dit punt.

Eenmaal geactiveerd en elke keer als we op een link klikken, wordt deze automatisch geopend in Chrome (of een andere browser die het mogelijk maakt om te worden geselecteerd als de standaard systeemtoepassing), alsof het de standaard systeemtoepassing is. Nu kunnen jullie allemaal die Chrome thuis gebruiken, het blijven gebruiken op jullie iPhone en iPad, jullie zoekopdrachten synchroniseren, enz… zonder dat jullie applicaties hoeven te openen en te sluiten.