De Safari voor Mac Toolbar aanpassen

Safari is de standaard browser op alle Apple computers . Een browser die weliswaar een beetje in de schaduw staat, maar die is geüpdatet om een van de veiligste browsers te worden als het gaat om het navigeren door verschillende webpaginas. Het privacybeleid dat de tracking tussen webpaginas beperkt, de geïntegreerde sleutelhanger die onze wachtwoorden en creditcards bewaart, of de privémodus onder andere, maken van Safari een van de beste browsers van vandaag.

LET OP: Problemen met de Safari Mac Hoe los je die op?

Een van de meest interessante instellingen met betrekking tot Mac Safari die weinig mensen kennen, is de mogelijkheid om de werkbalk aan te passen. Een manier om snelkoppelingen te maken naar de meest voorkomende applicaties of acties die we doen tijdens het browsen met behulp van Safari. Wil je weten hoe het moet, let dan op, want het is heel eenvoudig.

Aanpassen van de Safari-werkbalk voor Mac

Open de applicatie Safari voor Mac en klik met de rechtermuisknop (of met twee vingers als u het TrackPad gebruikt) op de lege ruimte bovenin de safari tussen de navigatiebalk en de pictogrammen.

Als u dit doet, verschijnt het menu “Werkbalk aanpassen” in Safari voor Mac, dat bij het aanklikken een pop-upvenster voor aanpassing aan de Safari-standaard zal opleveren. Sleep de icoontjes waarin je geïnteresseerd bent naar de gewenste positie op je safaribalk (naar de lege plekken waar je eerder hebt geklikt rechts).

Binnen de aanpassingsopties (die toenemen afhankelijk van de programmas die u in de Mac App Store hebt geïnstalleerd), raden we u aan om ten minste deze vier basiselementen in de Safaribalk te hebben:

  • Geschiedenis.
  • Autofill.
  • Print.
  • Deelmenu.

Met deze twee eenvoudige stappen kunnen we met een muisklik de tools hebben die we het meest gebruiken in de safari bij het navigeren door de verschillende webben zoals AdBlocker, Turn of the lights, Buffer, etc…

Video Tutorial: aanpassen van de Safari-werkbalk