De Apple TV-afstandsbediening gebruiken

In deze tijd van het jaar waarin we meer vrije tijd hebben, wordt de Apple TV in elk van zijn versies (4K, 4, 3…), een van onze essentiële metgezellen. Of het nu dankzij de catalogus met duizenden films te huur of te koop is, of omdat we onze abonnementen op Netflix, HBO, enz… kunnen beheren om ALLE series in het bekende universum te bekijken, we zullen alles wat we nodig hebben om van onze vrije tijd te genieten binnen handbereik hebben dankzij de Apple TV-afstandsbediening en deze spectaculaire multimedia-apparatuur.

Hoe gebruik je de Apple TV-afstandsbediening

Hoe terug te keren naar het beginscherm van Apple TV

Als u zich ergens op uw Apple TV bevindt, of u nu naar muziek luistert, een film bekijkt of een game speelt en onmiddellijk naar het startscherm moet gaan, houdt u de menuknop ingedrukt om uw Apple TV terug te laten keren naar het startscherm.

De Apple TV in slaap brengen

Om onze Apple TV op stand-by te zetten hoeven we alleen maar de knop met een televisie-icoontje ongeveer 2 of 3 seconden ingedrukt te houden en dan wordt ons gevraagd of we de computer op stand-by willen zetten.

Voorwaarts of achterwaarts bewegen in een video

De Apple TV-afstandsbediening heeft een aanraakscherm bovenaan, waardoor uw computer nieuwe manieren heeft om onze videos vooruit of achteruit te spoelen.

  • Voorwaarts of achterwaarts op een narratieve manier: gewoon op de rechter- of linkerzijde drukken en vasthouden, waardoor de video seconde voor seconde vooruitgaat.
  • Ga in 10 seconden vooruit: Als we onze vinger aan de linker- of rechterkant leggen, verschijnt er geen icoon op het scherm dat aangeeft dat we 10 seconden vooruit of achteruit kunnen gaan. Druk gewoon op dat moment en voor elke druk zal de video naar voren of naar achteren gaan.
  • Totale controle: Als we de video willen beheren en deze op de gewenste plaats laten staan, moeten we op de bovenkant van het aanraakscherm drukken en zodra de navigatiebalk verschijnt en de film “bevroren” is, kunnen we met onze vinger op het aanraakscherm van de controller bewegen om deze op de gewenste plaats te laten staan.

Hoe toegang te krijgen tot het menu van films of videos op Apple TV

Als we de taal willen veranderen, de ondertitels aan of uit willen zetten, of zelfs naar een standaardscène in de film willen gaan, moeten we het hoofdmenu openen. Om dit te doen, terwijl we de video bekijken, schuiven we onze vinger naar beneden op het aanraakscherm en verschijnt het nieuwe menu.

Hoe gebruik je SIRI op de Apple TV 4K

Apples persoonlijke assistent maakt de sprong naar onze huiskamers. Nu kunnen we, door simpelweg de microfoonknop ingedrukt te houden, Siri om alles vragen wat we willen. “Speel de Alien-film”, “Haal het laatste nieuws van Brad Pitt”, “Het wordt morgen zonnig”, “Wat zei hij?”, honderden combinaties die het ons erg makkelijk maken om te navigeren met de nieuwe Apple TV.

Hoe toepassingen op de achtergrond te bekijken en te beheren

Om enkele van de applicaties te zien die we recentelijk hebben gebruikt, op dezelfde manier als op de iPhone en iPad, moeten we op de homeknop TWICE (die met een TV-vormig pictogram) drukken, die ons toegang geeft tot een schermmenu met de verschillende applicaties die we recentelijk hebben gebruikt.

We navigeren er doorheen dankzij het aanraakscherm, waarbij we ze kunnen selecteren door erop te drukken of ze definitief kunnen sluiten door ze omhoog te schuiven.

Hoe de Apple TV te resetten

In het geval dat we de Apple TV moeten resetten, moeten we de menuknoppen en het TV-icoontje ongeveer 4-5 seconden ingedrukt houden, zodat ALLES weer normaal werkt.

Kiezen van audio-uitgang met de Apple TV-afstandsbediening

Of u nu uw Apple TV heeft aangesloten op uw TV, een thuisbioscoop of een externe luidspreker (zeg maar uw HomePod) via Bluetooth. U kunt snel en eenvoudig de audio-uitvoer selecteren door simpelweg de PlayPause-knop op uw afstandsbediening ingedrukt te houden en de gewenste audio-uitvoer te selecteren in het pop-upmenu.

Een scan uitvoeren met de Apple TV-afstandsbediening

In het geval dat we ontwikkelaars, computerexperts of code-experts zijn en we een diagnostische analyse van onze Apple TV willen maken om de logs, cash en andere informatie te bekijken, moeten we de playpause-knop ingedrukt houden en het volume gedurende 5 seconden verlagen. Hiermee voert het systeem een systeemanalyse uit en stuurt het ons via AirDrop naar onze Mac-computers ALLE informatie van de computer.

Negen unieke trucs en combinaties om het volledige potentieel van deze merkwaardige en eenvoudige afstandsbediening te ontdekken, die in staat is om veel meer te doen dan we ooit hadden gedacht. Hopelijk zullen toekomstige versies van het Apple TV-besturingssysteem (TVOS) en nieuwe Apple TV-modellen nog veel meer toevoegen om ze compatibel te maken met de rest van het Apple ecosysteem, zoals HomePod, TV+, HomeKit en alles wat Apple in de toekomst te bieden heeft.