Contacten blokkeren in Messaging en FaceTime voor de Mac

De laatste updates van OS X, het besturingssysteem voor onze Macs, hebben ” Berichten ” en ” FaceTime ” toegevoegd aan onze desktops, zodat we kunnen communiceren met iedereen die we willen, hetzij door een bericht te schrijven, hetzij door een audio- of videogesprek te voeren. Een communicatie die we, net als bij de iOS apparaten (iPhone, iPad en iPod), heel gemakkelijk kunnen vermijden, dankzij de mogelijkheid om contacten te blokkeren binnen de eigen voorkeuren van het systeem.

Hoe blokkeer je contacten op de Mac

Het systeem is zeer eenvoudig en werkt voor beide toepassingen tegelijk:

  • Open de toepassing ” Berichten ” en voer uw voorkeuren in door te klikken op ⌘ + , (⌘ + Komma), of via het bovenste menu Berichten> Voorkeuren .
  • Eenmaal binnen de voorkeuren van het programma selecteren we het tabblad Accounts waar we alle gegevens zien van de verschillende accounts die we hebben aangesloten.
  • Selecteer dan het tabblad Vergrendeld , waar we een lijst kunnen zien van alle contacten die we tot nu toe hebben geblokkeerd.

  • Om een contact toe te voegen aan deze lijst, drukt u gewoon op het symbool + in de linker benedenhoek van de vergrendelde contactlade.
  • Wanneer u op “Toevoegen” contactpersoon klikt, verschijnt er een keuzelijst met al onze contactpersonen uit het adresboek (Ja, we moeten het als onderdeel van onze contactpersonen laten opslaan).

Eenmaal gemarkeerd wordt hij automatisch opgenomen in de lijst met geblokkeerde contactpersonen en kan hij geen contact met ons opnemen via een van de Apple-programmas ” Berichten ” en ” FaceTime “, hoewel we nog steeds in staat zijn om contact met hem op te nemen.

Extra bal

Voor iedereen die zich afvraagt hoe je hetzelfde kunt doen, maar met een bedrijf dat ons blijft bellen, zeg je dat het mogelijk is. U hoeft alleen het telefoonnummer of e-mailadres op te slaan in ons adresboek en vervolgens te blokkeren door de stappen te volgen die we u hierboven hebben laten zien.