Back-up maken in iTunes (of de Finder)

Videos, fotos, spelletjes, films en bestanden, verbruiken het geheugen van onze iPhone en iPad tot ze het vullen , wat voor sommige gebruikers wat hoofdpijn geeft als het gaat om het maken van back-ups van hun gegevens. In feite is dit een van de belangrijkste vragen die we krijgen van gebruikers met 16Gb modellen (of zelfs 8Gb), waarvan het geheugen zeer snel vol raakt en die niet in iCloud een back-up kunnen maken om ze te laten back-uppen of te back-uppen , of zelfs om nieuwe versies van iOS te installeren.

Apple heeft verschillende betalingsopties om iCloud (uw harde schijf in de cloud) uit te breiden, maar ook kunt u een back-up maken naar iTunes om al uw iPhone- of iPad-materiaal op uw computer op te slaan en te gebruiken wanneer u het nodig hebt.

Hoe maak je een back-up in iTunes

?

Vereiste tijd: 2 minuten.

Het maken van back-ups naar iTunes is een van de beste oplossingen voor mensen met ruimteproblemen in iCloud. Een zeer eenvoudig systeem om altijd een lokale kopie van onze bestanden te hebben , dat gebruik maakt van TWEE verschillende programmas, afhankelijk van het besturingssysteem van uw computer, of het nu Mac of PC is.

 1. Sluit uw computer aan op uw Mac of PC

  Als dit de eerste keer is dat we de iPhone of iPad aansluiten, zien we het bericht “Vertrouw deze computer” en in zal het apparaat ons vragen om de ontgrendelingscode in te voeren.

 2. Open het juiste programma

  Als we een computer met Catalina macros gebruiken, openen we de Finder . Als we een computer gebruiken met Mojave macOS of een oudere versie of op een PC, openen we iTunes .

 3. Lokaliseer uw apparaat

  In zowel iTunes als de Finder moeten we in de linkerkolom naar ons apparaat zoeken en het selecteren om de opties in te voeren .

 4. Back-up

  Klik op Maak een back-up en wacht tot deze klaar is met het opslaan van alle gegevens die je kunt zien in de voortgangsbalk.

Als u uw iPhone of Apple Watch gezondheids- en activiteitsgegevens wilt opslaan, moet u de back-up coderen . Om dit te doen, moet u het versleutelde back-upvak selecteren en een wachtwoord instellen dat u kunt onthouden. Het is belangrijk dat u dit wachtwoord onthoudt, anders kunt u de back-up niet herstellen zonder dit wachtwoord.